Πακέτο βοηθείας 900 δισ. δολαρίων από Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους στους πληγέντες από τον κορωνοϊό

H ψηφοφορία αναμένεται να γίνει σήμερα.

Must Read

Χρειάστηκε να περάσει πολύς καιρός και, συγχρόνως, να καταγραφεί στη διεθνή ειδησεογραφία η έντονη διαφωνία που υπήρχε ανάμεσα στα δύο κόμματα των ΗΠΑ για το ύψος της βοήθειας προς τους πληγέντες οικονομικά από την πανδημία. Τελικά, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Wall Street Journal», οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας κατέληξαν σε συμφωνία με την οποία ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για τις ψηφοφορίες για το πακέτο βοήθειας. Ένα πακέτο που φτάνει τα 900 δισ. δολάρια και η έγκρισή του αναμενόταν αργά χθες βράδυ μέσω ψηφοφορίας.

Πέρα από την ενισχυμένη «ένεση» ρευστότητας, πάντως, την Κυριακή τα φορτία με το εμβόλιο της Moderna κατά του Covid-19 άρχισαν να μεταφέρονται από τις αποθήκες με προορισμό τις εγκαταστάσεις ιατρικής περίθαλψης στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της επιχείρησης διανομής του δεύτερου εγκεκριμένου εμβολίου του νέου κορωνοϊού στη χώρα. Και, όπως σημείωσε ο αμερικανικός Τύπος, η διανομή του εμβολίου της Moderna σε περισσότερες από 3.700 τοποθεσίες στις ΗΠΑ θα διευρύνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την εκστρατεία εμβολιασμού που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα με το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech.

Όπως δήλωσε μάλιστα ο επικεφαλής του αμερικανικού προγράμματος εμβολιασμού Μόνσεφ Σλάουι, το πιθανότερο πια είναι το πρώτο εμβόλιο της Moderna να γίνει το πρωί της Δευτέρας. «Ανυπομονούμε για το εμβόλιο. Θα είναι λίγο ευκολότερη η διανομή του, επειδή δεν απαιτεί χαμηλές θερμοκρασίες, όπως εκείνο της Pfizer» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Σλάουι σε δηλώσεις του στο CNN, και ενώ η αμερικανική κυβέρνηση σχεδιάζει να παραδώσει 5.900.000 εμβόλια της Moderna και 2.000.000 της Pfizer εντός της εβδομάδας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This