«Χαιδεμένο παιδί» της Pfizer η Γερμανία: Παρέλαβε 151.000 φιαλίδια εμβολίου με το… καλημέρα

Πήρε 9.750 φιαλίδια για κάθε κρατίδιό της όταν οι άλλες χώρες της Ε.Ε. πήραν τόσα εμβόλια η καθεμία!

Must Read

Την ώρα που οι πρώτοι εμβολιασμοί ξεκίνησαν στη γηραιά ήπειρο και παράλληλα εμφανίστηκαν τα πρώτα προβλήματα με την τροφοδοσία από τα κεντρικά της Pfizer, έγινε γνωστό πως η Γερμανία έλαβε πολλαπλάσιες δόσεις του εμβολίου από τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η ελπίδα αμαυρώνεται

Οπως μετέδιδε με φανερά σκωπτική διάθεση το ιταλικό δίκτυο TG24, το Βερολίνο -κατά την πρώτη ημέρα των εμβολιασμών- παρέλαβε πάνω από 151.000 φιαλίδια με το πολυπόθητο εμβόλιο της Pfizer/BioNTech, κόντρα στον τραγέλαφο των 9.750 δόσεων που διατέθηκαν σε καθεμία από τις υπόλοιπες χώρες-μέλη της Ενωσης.

«Η ελπίδα της Ευρωπαϊκής Ημέρας Εμβολιασμού αμαυρώνεται από τις αντιπαραθέσεις για τη διάθεση των εμβολίων» ανέφερε το ιταλικό δίκτυο στην ιστοσελίδα του. «Ενώ οι Βρυξέλλες είχαν εγγυηθεί τις ίδιες συμβολικές ποσοστώσεις για όλα τα κράτη-μέλη για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Εμβολιασμού κατά του Covid 19, αυτό δεν συνέβη, όπως δείχνουν οι αριθμοί».

Για του λόγου το αληθές, στην Ιταλία παραδόθηκαν 9.750 αμπούλες από τη Pfizer (όσες και στις υπόλοιπες χώρες), με τη Γαλλία να λαμβάνει τις διπλάσιες, αριθμός όμως που και πάλι δεν συγκρίνεται με τις πάνω από 151.000 αμπούλες που παραδόθηκαν στη Γερμανία. Οι αρμόδιες πηγές της Κομισιόν διαβεβαιώνουν πως τα εμβόλια θα έπρεπε να διανεμηθούν με βάση τον πληθυσμό των χωρών, ωστόσο ήδη από την πρώτη μέρα του εμβολιαστικού προγράμματος φάνηκε καθαρά πως στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα κάποιοι είναι… πιο ίσοι από τους άλλους.

Έσπευσαν να διαψεύσουν την «διάκριση»

Συγκεκριμένα, η Γερμανία έλαβε 9.750 φιαλίδια για κάθε κρατίδιο, όσα δηλαδή έλαβε ως πρώτη δόση καθεμία από τις άλλες χώρες. Ευρωπαϊκές πηγές έσπευσαν να διαψεύσουν πως έγινε διάκριση υπέρ της Γερμανίας, εξηγώντας πως το Βερολίνο ήταν να πάρει 11.000 δόσεις και οι 151.125 που παραδόθηκαν αποτελούν μέρος των επόμενων προμηθειών!

Αναφορικά με όλους -εμάς- τους υπόλοιπους, έγινε χθες γνωστό πως η διανομή της αρχικής ποσότητας των 200.000.000 δόσεων του εμβολίου των Pfizer/BioNTech στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο της ερχόμενης χρονιάς. «Η διανομή και των 200.000.000 δόσεων θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο 2021» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, διευκρινίζοντας πως διεξάγονται συνομιλίες για την παράδοση επιπλέον 100.000.000 δόσεων, επιλογή που προβλέπεται από το συμβόλαιο που έχει υπογραφεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις Pfizer/BioNTech.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This