Με πυροτεχνήματα αλλά χωρίς… φυσικούς θεατές υποδέχθηκε στη σκιά της πανδημίας ο πλανήτης το 2021 (video)

Must Read

Για ολόκληρο τον πλανήτη η υποδοχή του 2021 έγινε με πρωτοφανή τρόπο. Οι περισσότερες χώρες περιόρισαν τους εορτασμούς για την Πρωτοχρονιά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία ανάγκασε δισεκατομμύρια ανθρώπους να γιορτάσουν στο σπίτι τους την αλλαγή του χρόνου, μακρυά από τα «έθιμα» των προηγούμενων ετών. 

Με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα υποδέχθηκε η Ελλάδα τον ερχομό του 2021. Μόλις το ρολόι έδειξε 00:00 η Ακρόπολη και ολόκληρη η Αθήνα φωτίστηκαν από την «βροχή» των βεγγαλικών.

Το μικρό αρχιπέλαγος του Κιριμπάτι και τα νησιά Σαμόα στον Ειρηνικό υποδέχθηκαν πρώτα στον πλανήτη, το 2021, στις 12.00 ώρα Ελλάδος χθες Πέμπτη, ενώ τα ακατοίκητα νησιά Χάουλαν και Μπέικερ θα περιμένουν άλλες 26 ώρες.

Η Νέα Ζηλανδία, όπου βρίσκονται ακόμη σε ισχύ ορισμένοι περιορισμοί, ήταν η μόνη χώρα όπου οι κάτοικοι μπορούσαν να γιορτάσουν. Ως εκ τούτου, μεγάλα πλήθη υποδέχθηκαν το νέο έτος στο Όκλαντ με γιορτή πυροτεχνημάτων.

Στο Σίδνεϊ, την μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, η περίφημη γιορτή των πυροτεχνημάτων φώτισε στις 15.00 ώρα Ελλάδος χθες τον ουρανό επάνω από το λιμάνι, με ελάχιστους θεατές. Λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων στην πόλη, ματαιώθηκε ακόμη και το σχέδιο να επιτραπεί σε 5.000 εργαζομένους στην πρώτη γραμμή να παραστούν, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης.

«Όλοι αναμένουν το 2021 ως μια νέα αρχή», δήλωσε η Κάρεν Ρόμπερτς, μία από τους λίγους θεατές που βρισκόταν σε ένα μπαρ κοντά στη διάσημη όπερα του Σίδνεϊ.

«I will survive» είπε η Νέα Υόρκη

Στη Νέα Υόρκη, όπου συνήθως η Times Square γεμίζει ασφυκτικά από κόσμο που γιορτάζει υπό τη βροχή κονφετί, η συνοικία του Μανχάταν ήταν αποκλεισμένη και οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους της πόλης να παρακολουθήσουν την αντίστροφη μέτρηση για την έλευση του νέου έτους από τις τηλεοράσεις τους.

Η διάσημη τραγουδίστρια της ντίσκο Γκλόρια Γκέινορ, 77 ετών, τραγούδησε το γνωστό τραγούδι της «I will survive».  Το παρών έδωσε και η Τζένιφερ Λόπεζ που δάκρυσε κάνοντας έναν απολογισμό για το 2020 λέγοντας: «Τα καταφέραμε». «Αν η φετινή χρονιά μας δίδαξε κάτι, είναι να είμαστε ευγνώμονες για αυτά που έχουμε – να αγαπάμε κάθε στιγμή. Χάσαμε πάρα πολλούς. Πάρα πολλούς» είπε φανερά συγκινημένη η σταρ.

https://twitter.com/TimesSquareNYC/status/1344779817611386882

«To 2020 ήταν αναμφισβήτητα την πιο σκληρή χρονιά στην ιστορία της Νέας Υόρκης» δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, ενώ σε ό,τι αφορά στο εμβόλιο δεσμεύθηκε πως τον Ιανουάριο θα εμβολιαστούν ένα εκατομμύριο Νεοϋορκέζοι.

Άδεια η διάσημη παραλία Κοπαμπάνα στην Βραζιλία

Στη Βραζιλία, τη δεύτερη χώρα παγκοσμίως με τα περισσότερα θύματα από την πανδημίας, φέτος ακυρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου πραγματοποιείται μία από τις μεγαλύτερες γιορτές για την Πρωτοχρονιά. Οι εικόνες από την διάσημη παραλία της Κοπαμπάνα, που φέτος ήταν σχεδόν άδεια, προκαλούν θλίψη.

Ωστόσο, στην άλλη πλευρά της πόλης, στο Ρίο και το Σάο Πάολο, οι Βραζιλιάνοι φώτισαν τον ουρανό με πυροτεχνήματα, ενώ ορισμένοι αγανακτισμένοι διαδηλωτές δεν δίστασαν να φωνάξουν «Μπολσονάρου φύγε!» από τα παράθυρά τους, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία ο Βραζιλιάνος πρόεδρος.

Χιλιάδες άνθρωποι στην Ουχάν, ατελείωτες ουρές στο Τόκιο για προσευχή

Έναν χρόνο ακριβώς αφότου εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού στην Ουχάν, χιλιάδες κάτοικοι της κινεζικής πόλης γιόρτασαν την έλευση του 2021. «Είναι κάτι που δεν θα μπορέσουμε να ξεχάσουμε ποτέ», δήλωσε μία κάτοικος της πόλης. «Μείναμε κλεισμένοι μέσα για μήνες (…) όμως επιβιώσαμε».

Και στο Τόκιο, όπου οι κάτοικοι είναι αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης μετά τον αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων που καταγράφηκε χθες, έκαναν ουρά, με καλυμμένα τα πρόσωπα για να προσευχηθούν για το νέο έτος.

Στη Ρωσία, στην ομιλία του για το νέο έτος ο πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν παραδέχθηκε ότι ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας πλήττει τη χώρα. «Δυστυχώς η επιδημία δεν έχει τελειώσει. Η μάχη κατά της επιδημίας δεν σταματά λεπτό», τόνισε. Νωρίτερα περίπου δέκα άτομα είχαν κολυμπήσει, στα παγωμένα νερά της λίμνης Βαϊκαλης στη Σιβηρία, όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο.

«Συμπεριφερθείτε σαν να την έχετε»

Στο Λονδίνο, που επλήγει σφοδρά από τον κορωνοϊό το έτος που πέρασε, οι εορτασμοί για το 2021 ήταν ιδιαίτερα περιορισμένοι, ενώ η κυβέρνηση κάλεσε τους πολίτε να παραμένουν στα σπίτια τους, με σύνθημα «Συμπεριφερθείτε σαν να την έχετε».

Στους δρόμους 100.000 αστυνομικοί στην Γαλλία χθες τα μεσάνυχτα – Έρημη η λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων

Στο Παρίσι η λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων ήταν έρημη. Η αστυνόμευση ήταν έντονη, ενώ ελάχιστα αυτοκίνητα εμφανίστηκαν όλο το βράδυ, τα οποία υποβάλλονταν και στον σχετικό έλεγχο, προκειμένου να δείξουν την απαραίτητη άδεια μετακίνησης στα κλιμάκια των Αρχών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στη Γαλλία ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας μεταξύ 22:00 και 06:00 παρά μόνο για επαγγελματικούς λόγους επί ποινή προστίμου, την τήρηση της οποίας εποπτεύουν 100.000 αστυνομικοί.

Η «χτυπημένη» Ρώμη χωρίς πυροτεχνήματα

Από τους καναπέδες τους παρακολούθησαν οι κάτοικοι της Ρώμης τους εορτασμούς στο Circus Maximus, το αρχαιότερο στάδιο της πόλης. Το πρόγραμμα περιελάμβανε δύο ώρες θεάματος και τον εορταστικό φωτισμό των εμβληματικών τόπων της Ρώμης. Ωστόσο, ο δήμος απαγόρευσε τα πυροτεχνήματα.

Στο Ντουμπάι και στην Βηρυτό τα μέτρα είναι πιο χαλαρά

Στο Ντουμπάι χιλιάδες άνθρωποι παρακολούθησαν ένα υπερθέαμα με πυροτεχνήματα και λέιζερ στο Μπουρτζ Χαλίφα, τον υψηλότερο πύργο στον κόσμο, παρά την πανδημία. Όλοι όσοι βρέθηκαν εκεί έπρεπε να φορούν απαραίτητα μάσκα και να εγγραφούν  χρησιμοποιώντας κωδικό QR.

Στη Βηρυτό, η οποία παραμένει υπό το σοκ της τεράστιας έκρηξης της 4ης Αυγούστου που προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές στην πόλη, οι Αρχές χαλάρωσαν τα μέτρα. Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει μετά τις 3 το πρωί. Μπαρ, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα άνοιξαν ξανά και έχουν προγραμματίσει μεγάλες γιορτές για την πρωτοχρονιά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This