Τεράστια έκρηξη σε αποθήκη καυσίμων στα σύνορα Λιβάνου-Συρίας (video)

Επτά τραυματίες και ένας αγνοούμενος

Must Read

Μια τεράστια πυρκαγιά ξέσπασε την Κυριακή σε μια αποθήκη δοχείων καυσίμου και φυσικού αερίου κατά μήκος των συνόρων μεταξύ Λιβάνου και Συρίας, τραυματίζοντας επτά άτομα (και ένας αγνοούμενος) και προκαλώντας δυνατές εκρήξεις, ανέφεραν ο Ερυθρός Σταυρός και ο στρατός του Λιβάνου.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε μια αποθήκη στην παραμεθόρια περιοχή του al-Qasr, όπου τα όρια μεταξύ των δύο χωρών είναι πολύ διαπερατά. Ο λιβανικός στρατός είπε ότι οι εκρήξεις πραγματοποιήθηκαν μακριά από τα σημεία ελέγχου του και ότι κανένα από τα μέλη του δεν τραυματίστηκε.

Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα τι προκάλεσε τη φωτιά και τις εκρήξεις.

Το λαθρεμπόριο καυσίμων και ντίζελ είναι ανεξέλεγκτο μεταξύ του Λιβάνου και της Συρίας και η τηλεόραση LBC του Λιβάνου ανέφερε ότι η αποθήκη χρησιμοποιήθηκε από λαθρέμπορους. Και οι δύο χώρες βρίσκονται υπό δυσμενείς οικονομικές συνθήκες και το λαθρεμπόριο, το οποίο είναι σύνηθες στα κοινά σύνορα, έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες.

Στη δήλωσή του, ο στρατός του Λιβάνου ανέφερε ότι η αποθήκη ανήκε σε οικογένεια Λιβανέζων, αλλά δεν ανέφερε εάν χρησιμοποιήθηκε για λαθρεμπόριο καυσίμων.

Η έκρηξη έρχεται σε μια εποχή αυξημένης έντασης στην περιοχή, μιας και είναι η επέτειος ενός έτους από τη δολοφονία του του Ιρανού στρατηγού Κασίμ Σολεϊμάνι από τις ΗΠΑ στο Ιράκ, ο οποίος ήταν επίσης σημαντικός σύμμαχος της Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Η φωτιά της Κυριακής ξεκίνησε ενώ ισραηλινά αεροσκάφη πετούσαν χαμηλά πάνω από τον Λίβανο και καθώς ο αρχηγός της Χεζμπολάχ έδινε ομιλία για το μνημόσυνο του Ιρανού στρατηγού.

Η παρουσία των αεροσκαφών προκάλεσε σύγχυση σχετικά με την πηγή της έκρηξης…

Μαχητικά από το Ισραήλ παραβιάζουν τακτικά τον εναέριο χώρο του Λιβάνου και συχνά χτυπούν μέσα στη Συρία από το έδαφος του Λιβάνου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This