Παραιτήσεις αξιωματούχων στο Λευκό Οίκο μετά τα έκτροπα στην Ουάσινγκτον

Με τη βοήθεια των πολιτών η έρευνα του FBI για τους υποκινητές των ταραχών

Must Read

Προς την «έξοδο» οδηγούνται οικειοθελώς υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου, μετά τα χθεσινά βίαια επεισόδια στο Καπιτώλιο που συντάραξαν τις ΗΠΑ, αλλά και τον κόσμο ολόκληρο!

Ειδικότερα, σύμφωνα με δήλωση υψηλόβαθμου αξιωματούχου της κυβέρνησης στο Reuters, την παραίτησή του υπέβαλε το απόγευμα της Τετάρτης ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας στον Λευκό Οίκο, Ματ Πότινγκερ, ο οποίος υπήρξε κορυφαίος αξιωματούχος στην εξέλιξη της πολιτικής του Τραμπ αναφορικά με την Κίνα, ως απάντηση στην αντίδραση του προέδρου στο πλήθος των διαδηλωτών που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, είδηση που μετέδωσε πρώτο το Bloomberg.

Δείτε επίσης: Σοκ και δέος στις ΗΠΑ… Δείτε απευθείας τι γίνεται στην Ουάσιγκτον μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Ρόμπερτ Ο’ Μπράιαν και προϊστάμενος του Πότινγκερ, τού ζήτησε να παραμείνει στη θέση του μέχρι και μετά την ημέρα των εκλογών, προκειμένου να διευκολύνει τη μετάβαση στη νέα ομάδα του Μπάιντεν. Άμεσο σχόλιο για το θέμα της παραίτησής του, πάντως, δεν υπήρξε από πλευράς Λευκού Οίκου.

Δείτε επίσης: Με το αίμα τεσσάρων ανθρώπων γράφτηκε το φινάλε του Τράμπ! Σύσσωμη καταδίκη από διεθνείς ηγέτες (video)

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο κατάλογος των αξιωματούχων που αποχωρούν από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, μετά τα βίαια επεισόδια στο Καπιτώλιο, μεγαλώνει διαρκώς, τη στιγμή που κυβερνητικός αξιωματούχος χαρακτήρισε τον Τραμπ ως έναν «ολοένα και πιο απομονωμένο» άνθρωπο. «Οι αξιωματούχοι Εθνικής Ασφάλειας που είναι πιστοί στον όρκο τους στο Σύνταγμα θα παρακολουθούν έως την ημέρα της ορκωμοσίας και τότε θα μεταβιβάσουν την εξουσία στον νομίμως εκλεγέντα νέο πρόεδρο», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο Πότινγκερ ακολουθεί τα βήματα της Στέφανι Γκρίσαμ, η οποία παραιτήθηκε από τα καθήκοντα που είχε ως προσωπάρχης της Πρώτης Κυρίας, Μελάνια Τραμπ, ενώ την παραίτησή της έχει υποβάλει και η Ρίκι Νισέτα, αξιωματούχος του Λευκού Οίκου αρμόδια για τις επίσημες κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου, Σάρα Μάθιους, όπως δήλωσαν δύο πηγές στο Reuters. Σύμφωνα με μία άλλη πηγή, στο Λευκό Οίκο ακούγεται ότι ίσως παραιτηθεί και ο αναπληρωτής προσωπάρχης Κρις Λίντελ.

Το FBI ζητά τη βοήθεια των πολιτών

Επείγουσα έρευνα έχει ξεκινήσει το FBI, στην προσπάθεια του να εντοπίσει τους πρωτεργάτες – υποκινητές των άνευ προηγουμένου επεισοδίων που ξέσπασαν το απόγευμα της Τετάρτης στην Ουάσινγκτον, στους περιβάλλοντες χώρους, αλλά και στο εσωτερικό του Καπιτωλίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ομοσπονδιακή υπηρεσία ερευνών των ΗΠΑ ζήτησε από όποιον έχει στη διάθεσή του στοιχεία ή ψηφιακά μέσα που να απεικονίζουν σκηνές ταραχών και βίας στο Καπιτώλιο, να εισέλθουν σε μια ειδική σελίδα που έχει δημιουργήσει και να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα.

  • Δείτε τη φόρμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This