Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021

Ακόμα και το BBC ασχολείται με τη δίκη του… επενδυτή της ΛΑΡΚΟ

Εάν καταδικαστεί ο 64χρονος μεγιστάνας των διαμαντιών θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως 10 ετών

Στην πολύκροτη δίκη του Ισραηλινού μεγιστάνα Μπένι Στάινμετζ -με την κατηγορία της δωροδοκίας, προκειμένου να αποκτήσει δικαιώματα εξόρυξης σιδήρου στα νότια της Γουινέας-, που άρχισε χθες στην Ελβετία, αναφέρθηκε με εκτενές ρεπορτάζ το βρετανικό BBC.

Ο Γαλλοϊσραηλινός κροίσος, που απασχόλησε και τη χώρα μας με την υπόθεση της εξαγοράς της ΛΑΡΚΟ, όπως έγραφε χθες η «δημοκρατία», μετέβη στη Γενεύη για τη δίκη που αναμένεται να διαρκέσει δύο εβδομάδες, ενώ ο ίδιος εξακολουθεί να αρνείται ότι η εταιρία του BSGR είχε «λαδώσει» με 8.500.000 δολάρια τη σύζυγο του (νεκρού πλέον) πρώην προέδρου της Γουινέας Λανσάνα Κόντε, προκειμένου να αποκτήσει άδειες εξόρυξης σιδήρου στη χώρα.

Εάν καταδικαστεί, σημείωνε το BBC, ο 64χρονος μεγιστάνας των διαμαντιών θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως 10 ετών, ενώ είχε προηγουμένως καταδικαστεί ερήμην σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών από δικαστήριο της Ρουμανίας για ξέπλυμα χρήματος.

Σύμφωνα με την ελβετική εισαγγελία, ο Στάινμετζ κατέβαλε περίπου 10.000.000 δολάρια σε δωροδοκίες, εν μέρει μέσω ελβετικών τραπεζικών λογαριασμών, για να αποκτήσει τα δικαιώματα του σιδηρομεταλλεύματος των βουνών του Σιμάντου, μια περιοχή που πιστεύεται ότι διαθέτει τα μεγαλύτερα ανεκμετάλλευτα κοιτάσματα σιδήρου στον κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χήρα του προέδρου ζει πλέον στις ΗΠΑ και δεν έχει καν σχολιάσει τη δικαστική περιπέτεια του Στάινμετζ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ