H Αυστρία απέλασε Τούρκο κατάσκοπο που «μαρτύρησε» ότι ο Ερντογάν τον έβαλε να δολοφονήσει προσωπικότητες της χώρας!

Ο Φεγιάζ Οζτούρκ απευθύνθηκε στις αυστριακές υπηρεσίες πληροφοριών για να τις προειδοποιήσει

Must Read

Να απελαθεί αντί να αφεθεί ελεύθερος αποφάσισε το αυστριακό δικαστήριο για τον τουρκικής καταγωγής Ιταλό, ο οποίος υποστηρίζει ότι τού είχε ανατεθεί να… σκοτώσει προσωπικότητες που δεν αρέσουν στην Άγκυρα!

«Οι Αρχές θεώρησαν ότι αποτελούσε επικείμενο κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια και πριν από τα Χριστούγεννα οδηγήθηκε στα ιταλικά σύνορα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η δικηγόρος Βερόνικα Ουβαρόζι. Ηλικίας 53 ετών και κάτοικος Ιταλίας, ο Φεγιάζ Οζτούρκ απευθύνθηκε ο ίδιος στις αυστριακές υπηρεσίες πληροφοριών για να τις προειδοποιήσει ότι επρόκειτο να σκοτώσει για λογαριασμό της Τουρκίας τρεις αυστριακές προσωπικότητες που επικρίνουν την πολιτική του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η εισαγγελία δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι άρχισε έρευνα τον Σεπτέμβριο και, στη συνέχεια, απήγγειλε σε βάρος του Οζτούρκ κατηγορίες για «συγκέντρωση πληροφοριών για λογαριασμό μιας ξένης δύναμης». Αν κριθεί ένοχος, κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης έως δύο ετών. Όπως γνωστοποίησε η δικηγόρος του, η δίκη του πρόκειται να διεξαχθεί στις 4 Φεβρουαρίου. «Ο πελάτης μου επιθυμεί να επιστρέψει στην Αυστρία» για να δικαστεί, εξήγησε η δικηγόρος του Οζτούρκ, η οποία κατέθεσε αίτημα προσωρινής άρσης της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα που του έχει επιβληθεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This