Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας μίλησε για υποχρεωτικό εμβολιασμό των νοσηλευτών σε οίκους ευγηρίας και… έπεσαν να τον φάνε!

Η αντιπολίτευση τον κατηγόρησε για απολύτως ανεύθυνη στάση από μέρους του

Με σφοδρές αντιδράσεις έγινε δεκτή η πρόταση του πρωθυπουργού της Βαυαρίας, Μάρκους Σέντερ, για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της νόσου Covid-19 των νοσηλευτών και όσων εργάζονται σε οίκους ευγηρίας.

Την αντίθεσή τους με το σκεπτικό του Βαυαρού εξέφρασαν η τοπική και ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι συνδικαλιστές του υγειονομικού κλάδου. «Δεν επιτρέπεται τώρα να κάνουμε εικασίες περί υποχρεωτικού εμβολιασμού», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Χουμπέρτους Χάιλ, στους τηλεοπτικούς σταθμούς RTL και ntv, για να τονίσει ότι η απροθυμία μελών του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού να εμβολιαστούν θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με περισσότερη πειθώ. «Θέλω περισσότερη αποδοχή του εμβολίου. Πρέπει τώρα να εξηγήσουμε ότι ο εμβολιασμός είναι σημαντικός», πρόσθεσε.

Αμφισβητεί τα στοιχεία

Η πρόεδρος της γερμανικής ένωσης νοσηλευτών (DBP) Κρίστελ Μπίνσταϊν αμφισβητεί τα στοιχεία που υποδεικνύουν απροθυμία του προσωπικού να εμβολιαστεί. «Δεν υπάρχουν, εξ όσων γνωρίζω, αντιπροσωπευτικά νούμερα για να ισχυριστούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε η Μπίνσταϊν και ζήτησε καλύτερη και πιο στοχευμένη εκστρατεία ενημέρωσης για τον εμβολιασμό κατά του νέου κορωνοϊού.

Κριτική στην πρόταση του Βαυαρού πρωθυπουργού άσκησε και η αντιπολίτευση, με τον αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Φιλελευθέρων (FDP) Μίχαελ Τόιρερ να κάνει λόγο για «απολύτως ανεύθυνη στάση» από έναν πρωθυπουργό που έχει επιδείξει «καταστροφική διαχείριση της κρίσης».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ