Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021

Ανησυχία από την προειδοποίηση της Νορβηγίας για την επικινδυνότητα του εμβολίου

Δημοσίευμα του Bloomberg προκαλεί παγκόσμια ανησυχία για τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων

Η Νορβηγία αναφέρει σύμφωνα με το Bloomberg ότι υπάρχουν κίνδυνοι οι εμβολιασμοί για τον Covid-19 να είναι πολύ επικίνδυνοι για τους πολύ ηλικιωμένους και σοβαρά άρρωστους, αφού 23 άνθρωποι πέθαναν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από την πρώτη λήψη τους.

Από αυτούς τους θανάτους, σε 13 μέχρι στιγμής διενεργείται αυτοψία με αποτελέσματα που υποδηλώνουν ότι οι συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου μπορεί να έχουν συμβάλει σε σοβαρές, ίσως μοιραίες παρενέργειες σε ηλικιωμένους, σύμφωνα με τη Νορβηγική Υπηρεσία Φαρμάκων.

«Για εκείνους με τα πιο σοβαρά προβλήματα υγείας , ακόμη και σχετικά ήπιες παρενέργειες του εμβολίου μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες», δήλωσε το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας. «Για όσους έχουν πολύ μικρό προσδόκιμο ζωής, ούτως ή άλλως, το όφελος του εμβολίου μπορεί να είναι οριακό ή άσχετο».

Η Νορβηγία έχει μέχρι στιγμής δώσει τουλάχιστον μία δόση σε περίπου 33.000 άτομα, εστιάζοντας σε αυτούς που θεωρούνται ότι διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο εάν προσβληθούν από τον ιό, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων. Οι περισσότερες από τις λήψεις που προέρχονται είναι από το εμβόλιο BioNTec / Pfizer, με το εμβόλιο Moderna να χορηγείται μόλις τις τελευταίες ημέρες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ