Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

«Μπάιντεν δώσ’ τα όλα»: Ο νέος πρόεδρος ανακοίνωσε μέτρα ύψους… $1,9 τρισ. για την επανεκκίνηση της οικονομίας των ΗΠΑ!

Ένας από τους βασικούς στόχους του είναι και η αύξηση του κατώτερου μισθού στα 15 δολάρια την ώρα

Ο Tζο Μπάιντεν βγάζει το «μπαζούκα»: Ανακοίνωσε 1,9 τρισ. δολάρια για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων!

Μπροστά στο εύρος της διπλής υγειονομικής και οικονομικής κρίσης την οποία αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ «δεν μπορούμε να καθόμαστε με τα χέρια σταυρωμένα». δήλωσε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, παρουσιάζοντας το σχέδιό του, σύμφωνα με το οποίο νέα τσεκ θα σταλούν στους δικαιούχους, ύψους 1.400 δολαρίων κατ’ άτομο, ενώ τα επιδόματα ανεργίας, που θα αυξηθούν ξανά σε 400 δολάρια την εβδομάδα, θα παραταθούν ως την 30ή Σεπτεμβρίου 2021.

Επιπλέον, προβλέπονται βοηθήματα για την πληρωμή ενοικίων και λογαριασμών ύδρευσης και ενέργειας, ύψους 25 δισ. δολαρίων. Σημαντική μέριμνα αποτελεί και το γεγονός πως οι εξώσεις θα ανασταλούν έως την 30ή Σεπτεμβρίου. Για να βοηθηθούν οι μικρές επιχειρήσεις θα δαπανηθούν 50 δισ. δολάρια, ώστε να τους προσφερθεί η ρευστότητα που χρειάζονται, ενώ θα διατεθούν 20 δισεκατομμύρια δολάρια για να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και οργανισμούς και 50 δισ. για να αυξηθούν τα τεστ.

Κονδύλι $170 δισ. για να ανοίξουν τα σχολεία

Ποσό 30 δισ. δολαρίων θα επιτρέψει να διανεμηθούν μέσα ατομικής προστασίας (γάντια, μάσκες κ.ά.) και 10 δισ. δολάρια θα διατεθούν σε αμερικανικές βιομηχανίες για να κατασκευάσουν εξοπλισμό. Επιπροσθέτως, προβλέπεται δαπάνη 170 δισ. δολαρίων για το άνοιγμα των σχολείων, τα περισσότερα από τα οποία παραμένουν κλειστά.

Ο Μπάιντεν θέλει να αυξηθεί η επισιτιστική βοήθεια που χορηγείται στις φτωχότερες οικογένειες, ενώ θα επιδιώξει και την υλοποίηση ενός μέτρου που υποσχόταν προεκλογικά, της αύξησης του κατώτερου μισθού στα 15 δολάρια την ώρα. Ένα ειδικό ταμείο θα δημιουργηθεί με κεφάλαια 25 δισ. δολαρίων για να χρηματοδοτηθούν βρεφονηπιακοί σταθμοί για παιδιά οικογενειών που πλήττονται από την πανδημία και με ακόμα 15 δισ. δολάρια ευελπιστεί να στηρίξει τα νηπιαγωγεία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ