Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021

Ένας στους 8 ασθενείς που ανάρρωσαν από Covid-19 στην Αγγλία, πέθαναν μετά από 140 ημέρες, σύμφωνα με νέα έρευνα

Η έρευνα αφορά περί τους 48.000 ασθενείς που έλαβαν εξιτήριο κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας στη χώρα

Μια ανησυχητική νέα έρευνα που μάς έρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο, δείχνει πως το 30% των ασθενών που έχουν αναρρώσει από τη νόσο Covid-19 επιστρέφουν στο νοσοκομείο μέσα σε διάστημα πέντε μηνών και το ότι ένας στους οκτώ από αυτούς πεθαίνει!

Αυτό έδειξε έρευνα του Πανεπιστημίου του Λέστερ, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», με τους ερευνητές να καταλήγουν στο συμπέρασμα πως από τα 47.780 κρούσματα κορωνοϊού που έλαβαν εξιτήριο από το νοσοκομείο κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, το 29,4% επέστρεψε στην κλινική μέσα σε 140 μέρες, και το 12,3% άφησε εκεί την τελευταία του πνοή. Για τον επικεφαλής της έρευνας, Κάμλες Κάντι, πρόκειται για τη «μεγαλύτερη μελέτη των ασθενών που έλαβαν εξιτήριο από νοσοκομείο, μετά την εισαγωγή τους με Covid».

«Οι άνθρωποι φαίνεται πως πηγαίνουν σπίτι, εμφανίζουν μακροχρόνια συμπτώματα, επιστρέφουν και πεθαίνουν. Βλέπουμε πως το 30% επιστρέφουν στο νοσοκομείο, αυτοί είναι πολλοί άνθρωποι, οι αριθμοί είναι τόσο μεγάλοι», εξηγεί ο Κάντι.

Αγνοούν επιδεικτικά τις συστάσεις

Το δυσοίωνο αυτό πόρισμα για την αντοχή του κορωνοϊού στον ανθρώπινο οργανισμό, ακόμη για όσους πιστεύουν ότι έχουν νικήσει τη νόσο, έρχεται την ώρα που οι Βρετανοί αγνοούν επιδεικτικά τις συστάσεις του πρωθυπουργού τους και ξεχύνονται στους δρόμους, ο ένας πάνω στον άλλο! Ειδικά στο Λονδίνο εκατοντάδες πολίτες βρέθηκαν στους δρόμους το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, με την αστυνομία να κόβει δεκάδες πρόστιμα, καθώς ανάμεσά τους ήταν και πολλοί μεθυσμένοι.

Στο μεταξύ, τα ημερήσια κρούσματα στη Μεγάλη Βρετανία είναι περίπου 50 χιλιάδες, ενώ οι θάνατοι ξεπερνούν, πλέον, καθημερινά τους χίλιους. Στις εντατικές, οι γιατροί κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μην καταρρεύσει το σύστημα παροχής οξυγόνου, με την πληρότητα να αυξάνεται δραματικά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ