Παρασκευή 6/8/2021

Αλυσίδα λιανεμπορίου με ιστορία 242 ετών εξαγοράστηκε και βάζει λουκέτο και στα 118 καταστήματα της!

Έρχονται απολύσεις 12.000 ατόμων από το προσωπικό της

Αντιμέτωπα με το λουκέτο βρίσκονται και τα 118 καταστήματα της ιστορικής εταιρείας λιανικού εμπορίου Debenhams, καθώς το brand εξαγοράστηκε από την Boohoo

Η Boohoo ανακοίνωσε πως εξαγόρασε την Debenhams για 55 εκατομμύρια λίρες, διευκρινίζοντας, ωστόσο, πως δεν πρόκειται να αναλάβει κανένα από τα 118 καταστήματα ή το εργατικό δυναμικό της, γεγονός που σημαίνει άμεσο λουκέτο, με επακόλουθες απολύσεις για 12.000 άτομα.

Η αλυσίδα Debenhams που μετρά 242 χρόνια ζωής, βρίσκεται ήδη σε διαδικασία κλεισίματος από τη στιγμή που οι διαχειριστές της δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν μια συμφωνία διάσωσης για την επιχείρηση. Oι πωλήσεις των προϊόντων της σε τιμή κόστους λόγω κλεισίματος στα καταστήματα της Debenhams είχαν ξεκινήσει ήδη από τον Δεκέμβριο, ενώ οι διαχειριστές της εταιρείας προσπαθούσαν να αναζητούν προσφορές για να σώσουν είτε συνολικά, είτε μέρος της επιχείρησης.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έξι καταστήματα δεν θα ανοίξουν ξανά μετά το κλείσιμο, συμπεριλαμβανομένου τους πολυκαταστήματος στην Oxford Street του Λονδίνου.

Το website θα συνεχίσει να λειτουργεί

Η Βοοhoo, η οποία έχει ήδη αγοράσει ορισμένες μάρκες όπως OASIS, Coast και Karen Millen, αλλά όχι τα σχετικά καταστήματα, δήλωσε ότι τα Debenhams θα λανσαριστούν στην ιστοσελίδα της στις αρχές του 2022. Μέχρι τότε το website της Debenhams θα συνεχίσει να λειτουργεί, ωστόσο όλα τα φυσικά καταστήματα της αλυσίδας θα κλείσουν οριστικά.

Η Boohoo, η οποία ιδρύθηκε το 2006, έχει ήδη χρηματιστηριακή αξία 4,4 δισεκατομμυρίων λιρών, τη στιγμή που η Debenhams αγωνιζόταν εδώ και χρόνια να επιβιώσει. Ωστόσο, ο κορωνοϊός συνετέλεσε στην οριστική πτώση της, με την εταιρεία να έχει ήδη μειώσει τα καταστήματά της και απολύσει 6.500 άτομα από τον περασμένο Μάιο, στην απεγνωσμένη προσπάθειά της να παραμείνει στην αγορά.

*φωτό αρχείου

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ