Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

O Μπόρις Τζόνσον σπεύδει επειγόντως στη Σκοτία, για να προλάβει τυχόν… δυσάρεστες καταστάσεις!

H Σκοτσέζα πρωθυπουργός σκοπεύει να πραγματοποιήσει νέο δημοψήφισμα για ενδεχόμενη ανεξαρτησία

Λιγότερο από έναν μήνα μετά το Brexit και ενώ τα πρώτα μεγάλα προβλήματα είναι πλέον ορατά στην καθημερινότητα των Βρετανών, αλλά και των Ευρωπαίων, ο Μπόρις Τζόνσον, με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα, προσπαθεί να προλάβει τυχόν… δυσάρεστες καταστάσεις.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τη Σκοτία αυτή την εβδομάδα, για να απευθύνει έκκληση στους Σκοτσέζους να απορρίψουν την προοπτική ανεξαρτησίας, αφού η πρωθυπουργός της Σκοτίας ζήτησε να διεξαχθεί ακόμα ένα δημοψήφισμα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Sun».

Η πρωθυπουργός της Σκοτίας, Νίκολα Στέρτζον, δήλωσε πως ελπίζει ότι μια καλή επίδοση του κόμματός της, του SNP, στην εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου, θα της δώσει την εξουσιοδότηση να πραγματοποιήσει ένα δεύτερο δημοψήφισμα. Με δεδομένο ότι οι επιπτώσεις του Brexit λειτουργούν υπέρ της, η Στέρτζον φαίνεται ότι πιστεύει πως δεν αποκλείεται αυτή τη φορά να κερδίσει στο δημοψήφισμα.

Έκκληση να απορρίψουν τον στενό αυτονομισμό

«Ο Τζόνσον πρόκειται να επισκεφθεί τη Σκοτία αυτή την εβδομάδα, καθώς ξεκινά μια ολική προσπάθεια να διασώσει την ένωση του Ηνωμένου Βασιλείου», σύμφωνα με το δημοσίευμα. «Αναμένεται να χρησιμοποιήσει το ταξίδι για να απευθύνει θερμή έκκληση στους Σκοτσέζους να απορρίψουν τον στενό αυτονομισμό και να χαιρετίσει τα οφέλη τού είναι κάποιος μέλος του Ηνωμένου Βασιλείου».

Η Σκοτία τάχθηκε κατά της ανεξαρτησίας της σε ποσοστό 55% έναντι 45%, σε δημοψήφισμα του 2014. Ωστόσο, η πλειοψηφία των Σκοτσέζων τάχθηκε υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα του 2016 για το Brexit, ενδυναμώνοντας τα αιτήματα των Σκοτσέζων αυτονομιστών για ένα νέο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας, αφού η χώρα συνολικά ψήφισε υπέρ της αποχώρησής της από την Ε.Ε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ