«Μαύρο» ορόσημο για τη Βρετανία: Έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που ξεπέρασε τους 100.000 νεκρούς από το φονικό ιό!

Οι άμαχοι που χάθηκαν στο νησί κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ήταν σαφώς λιγότεροι

Must Read

Το «φράγμα» των 100.000 νεκρών από τη νόσο Covid-19 έσπασε σήμερα η Μεγάλη Βρετανία, γεγονός που την καθιστά την πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θρηνεί τόσα πολλά θύματα από τον φονικό ιό.

Σύμφωνα με τον ημερήσιο απολογισμό του βρετανικού υπουργείου Υγείας, καταγράφηκαν 1.631 επιπλέον θάνατοι, σε 28 ημέρες έπειτα από ένα θετικό τεστ, με αποτέλεσμα ο συνολικός απολογισμός των νεκρών να ανέρχεται πλέον σε 100.162. Εξάλλου, βάσει των κυβερνητικών στοιχείων, η χώρα κατέγραψε σήμερα 20.089 νέα κρούσματα Covid-19, ξεπερνώντας τις 3,7 εκατομμύρια μολύνσεις.

Μάλιστα, οι 100.162 απώλειες είναι περισσότερες από τον απολογισμό των αμάχων που έχασαν τη ζωή τους στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και διπλάσιες από όσους σκοτώθηκαν κατά τους γερμανικούς βομβαρδισμούς το 1940-1941!

Την ίδια ώρα, η βρετανική κυβέρνηση εντείνει τις προσπάθειές της για τον εμβολιασμό, προκειμένου η χώρα να εξέλθει από την υγειονομική κρίση, την οποία επιδείνωσε το νέο στέλεχος, που εντοπίστηκε σε βρετανικό έδαφος. «Οι σκέψεις μου είναι με κάθε άνθρωπο που έχει χάσει έναν αγαπημένο. Πίσω από αυτούς τους συνταρακτικούς αριθμούς βρίσκονται φίλοι, οικογένειες και γείτονες», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ. «Γνωρίζω πόσο δύσκολη ήταν η περσινή χρονιά, όμως, γνωρίζω, επίσης, πόσο δυνατή είναι η αποφασιστικότητα των Βρετανών πολιτών και πόσο πολύ έχουμε ενωθεί για να το ξεπεράσουμε αυτό», συμπλήρωσε.

Αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη ο πρωθυπουργός

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε πως «αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για όσα έκανε η κυβέρνησή του», αφότου ο απολογισμός των νεκρών από τη νόσο Covid-19 ξεπέρασε στη χώρα τους 100.000. «Λυπάμαι βαθύτατα για κάθε ζωή που χάθηκε και σίγουρα, ως πρωθυπουργός, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για όσα έχει κάνει η κυβέρνηση», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

«Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι πραγματικά κάναμε ό,τι μπορούσαμε και συνεχίζουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να ελαχιστοποιήσουμε τους θανάτους και τον πόνο», υπογράμμισε σχετικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This