Σάββατο 24/7/2021

Δικαστήριο της Λιβύης κρίνει άκυρο το τουρκολιβυκό μνημόνιο και τη στρατιωτική συνεργασία!

Δεν υπάρχει συμφωνία για συνεργασία και οριοθέτηση των συνόρων μεταξύ του GNA και της Τουρκίας λέει η απόφαση

H Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης ανακοίνωσε ότι το εφετείο της Al-Bayda (γνωστή και ως Μπέντα Λιττόρια) έκρινε άκυρες τις συμφωνίες οριοθέτησης των συνόρων (τουρκολιβυκό μνημόνιο) και στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ της κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας και της Τουρκίας.

Ο ιστότοπος του λιβυκού Κοινοβουλίου ανακοίνωσε ότι το Τμήμα Διοικητικής Δικαιοσύνης στο Δικαστήριο της Al Bayda έκρινε ότι οι αποφάσεις του Προεδρικού Συμβουλίου (τον Νοέμβριο του 2019) σχετικά με τη συμφωνία οριοθέτησης των θαλάσσιων συνόρων με την Τουρκία και τη συμφωνία ασφάλειας και στρατιωτικής συνεργασίας, ήταν άκυρες.

«Η απόφαση αυτή εκδόθηκε υπέρ της Βουλής των Αντιπροσώπων, ελλείψει συμφωνιών που αποβλέπουν στην παραβίαση της κυριαρχίας της Λιβύης, βάσει της αγωγής που κατέθεσε το Νομικό Τμήμα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, υπό τις οδηγίες της Εξοχότητάς του, του Προέδρου της Βουλής, σχετικά με την ακύρωση των δύο αποφάσεων στο επείγον μέρος για αναστολή της εκτέλεσης, έως ότου αποφασιστεί το ζήτημα», αναφέρει η ανακοίνωση του λιβυκού Κοινοβουλίου.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ