Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

Γερμανία: «Κόφτης» για το εμβόλιο της AstraZeneca σε άτομα άνω των 64 ετών!

Η αρμόδια επιτροπή εμβολίων της χώρας υποστηρίζει πως το εμβόλιο δρα αποτελεσματικά μόνο στις ηλικίες 18-64 ετών

Μόνο σε άτομα ηλικίας 18-64 ετών θα επιτρέπεται η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca στη Γερμανία, σύμφωνα με σύσταση της γερμανικής επιτροπής εμβολίων που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, η αρμόδια επιτροπή εμβολίων της Γερμανίας προβαίνει σε σύσταση, ούτως ώστε το εμβόλιο της AstraZeneca για τον κορωνοϊό να χορηγείται μόνο σε άτομα κάτω των 65 ετών. «Στην παρούσα φάση, τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου στις ηλικίες άνω των 65 ετών, είναι ανεπαρκή», σημειώνει η επιτροπή. «Το εμβόλιο της AstraZeneca, σε αντίθεση με ό,τι ισχύει με τα εμβόλια mRNA, θα πρέπει να χορηγείται σε ανθρώπους ηλικίας 18-64 ετών», επισημαίνει σχετικά.

Δείτε επίσης: Αυξάνει την πίεση η ΕΕ: Ξαφνικός έλεγχος στο εργοστάσιο της AstraZeneca στο Βέλγιο

Να σημειωθεί ότι, πριν από λίγες ημέρες, γερμανικά δημοσιεύματα ανέφεραν, επικαλούμενα γερμανικές πηγές, ότι το εμβόλιο της AstraZeneca είναι αποτελεσματικό μόνο σε ποσοστό 8% σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, κάτι που διέψευσε κατηγορηματικά η βρετανική φαρμακοβιομηχανία.

Την Παρασκευή η έγκριση του εμβολίου

Παράλληλα, το γερμανικό υπουργείο Υγείας, σχολιάζοντας τα σχετικά δημοσιεύματα των «Bild» και «Handelsblatt», επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο. Εν τω μεταξύ, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) αναμένεται να λάβει αύριο, Παρασκευή, την απόφασή του για την έγκριση του εμβολίου της AstraZeneca, εν μέσω της αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη φαρμακοβιομηχανία και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σχετικά με τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ