Παρασκευή 6/8/2021

Κάν’ το όπως η Κύπρος! Πέμπτη καλύτερη χώρα στον κόσμο στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Τα αποτελέσματα δημοσιοποίησε το γραφείο Τύπου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας

Στην 5η θέση σε παγκόσμιο επίπεδο κατατάσσει την Κύπρο, για τη διαχείριση της πανδημίας, έρευνα του αυστραλιανού ινστιτούτου και think tank Lowy που δημοσίευσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Την είδηση έκανε γνωστή μέσω του προσωπικού του λογαριασμό στο Twitter, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Οι δείκτες που ελήφθησαν υπόψιν για την κατάταξη των 98 συνολικά χωρών που έχουν αξιολογηθεί είναι:

  • Τα επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού, oι συνολικοί θάνατοι από τον ιό, τα επιβεβαιωμένα περιστατικά ανά 1 εκατ. άτομα, το ποσοστό θανάτων ανά 1 εκατ. άτομα, ο αριθμός δειγματοληψιών και τα επιβεβαιωμένα περιστατικά κατ’ αντιστοιχία τεστ.
  • Σημειώνεται ότι η Κίνα δεν βρίσκεται στην κατάταξη, καθώς το ινστιτούτο σημείωσε ότι δεν υπάρχουν δημοσιοποιημένα στοιχεία σχετικά με την πραγματοποίηση των τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού.
  • Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, η χώρα που έχει χειριστεί με τον πλέον αναποτελεσματικό τρόπο την πανδημία είναι η Βραζιλία, ενώ στην πρώτη θέση της διαχείρισης βρίσκεται η Νέα Ζηλανδία.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ