Έχετε βηματοδότη; Μείνετε μακριά από… iPhones! 

Η Apple προειδοποιεί πως οι μαγνήτες στα iPhone 12 και στα MagSafe μπορεί να προκαλέσουν παρεμβολές σε βηματοδότες και απινιδωτές

Must Read

Η Apple προειδοποιεί τους χρήστες των «έξυπνων» κινητών της ότι αυτά μπορεί να επηρεάσουν τη λειτουργία ιατρικών συσκευών, συμπεριλαμβανομένου και του… βηματοδότη!

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στη σελίδα της εταιρίας το Σάββατο ενημερώνει τους χρήστες ότι τα iPhones περιέχουν μαγνήτες που εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητικά πεδία τα οποία μπορεί να κάνουν παρεμβολές σε ιατρικές συσκευές, όπως οι εμφυτευμένοι βηματοδότες και οι απινιδωτές. Επισημαίνεται δε η ύπαρξη μαγνητών και στα τέσσερα μοντέλα iPhone 12 καθώς και στα αξεσουάρ MagSafe.

Η εταιρία συμβουλεύει τους πελάτες της να κρατούν τις συσκευές της σε ασφαλή απόσταση από ιατρικές συσκευές. Ως ασφαλή απόσταση ορίζει τα τουλάχιστον 15 εκατοστά. Οι ειδικοί προειδοποιούν εδώ και καιρό ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε ή να κρατάμε κινητά πολύ κοντά σε ιατρικές συσκευές, πόσο μάλλον να βάζουμε το κινητό σε τσέπες κοντά στην καρδιά.

Η Apple συστήνει στους χρήστες που νιώθουν ότι το κινητό μπορεί να θέτει σε κίνδυνο την υγεία τους να σταματήσουν να το χρησιμοποιούν. Τέλος, αναφέρει ότι οι μαγνήτες των κινητών της όταν είναι πολύ κοντά μπορεί να απενεργοποιήσουν πιστωτικές κάρτες, κάρτες εισόδου, ακόμα και ηλεκτρικά κλειδιά!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This