Παρασκευή 30/7/2021

Πέθανε από κορωνοϊό, έχοντας «πατήσει» τα 100, ο βετεράνος του Β’ ΠΠ που είχε συγκεντρώσει 33 εκατ. λίρες για το NHS

Για το αξιοθαύμαστο κατόρθωμά του η Βασίλισσα Ελισάβετ τον είχε χρίσει ιππότη

Σε ηλικία 100 ετών έφυγε από ζωή, νικημένος από τον κορωνοϊό, ο Βρετανός ήρωας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, Σερ Τομ Μουρ, ο οποίος τον περασμένο Μάρτιο είχε καταφέρει να συγκεντρώσει σχεδόν 33.000.000 λίρες για λογαριασμό του NHS!  

Ο παρασημοφορημένος βετεράνος απεβίωσε νωρίτερα σήμερα, καθώς τις προηγούμενες ημέρες είχε νοσήσει από την Covid-19 και ενώ λίγο καιρό πριν είχε υποστεί πνευμονία. Μάλιστα την Κυριακή εισήχθη στο νοσοκομείο, καθώς η κατάστασή του παρουσίασε επιδείνωση.

Λίγο πριν συμπληρώσει 100 χρόνια ζωής, ο Σερ Τομ Μουρ είχε καταφέρει να συγκεντρώσει το ποσό ρεκόρ των 32 εκατομμυρίων λιρών για το βρετανικό σύστημα υγείας (NHS), κάνοντας, απλώς, γύρους στον κήπο του σπιτιού του με το «πι» του! Ο αρχικός του στόχος ήταν να συγκεντρώσει 1.000 λίρες κάνοντας 100 γύρους, αλλά, μόλις τα κατάφερε, ορκίστηκε να συνεχίσει.

Πι…γή έμπνευσης

Η πράξη του αυτή έγινε πηγή έμπνευσης για πάρα πολύ κόσμο, με αποτέλεσμα να μαζέψει από διάφορες δωρεές συνολικά 32.796.355 λίρες, ποσό που, με τη σειρά του, δώρισε στο NHS, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες που προέκυψαν από την πανδημία του κορωνοϊού.

Μάλιστα, για αυτή του την κίνηση η βασίλισσα Ελισάβετ τον έχρισε ιππότη, με την τελετή να πραγματοποιείται με τη φυσική παρουσία της ίδιας, κατ’ εξαίρεση, στο κάστρο του Γουίνδσορ και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το πρώτο lockdown στο Ηνωμένο Βασίλειο!

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ