Σάββατο 31/7/2021

Μόνο «συγγνώμη για την ενόχληση» δεν ζήτησε από την Τουρκία η Γερμανίδα ΥΠΑΜ! (video, pics)

Εκδήλωση πίστης και υποταγής...

Σε φαρσοκωμωδία εξελίχθηκε η επίσκεψη του Χουλουσί Ακάρ στο Βερολίνο για να συναντήσει τη Γερμανίδα Υπουργό Άμυνας Άνεγκρετ Κραμπ Καρενμπάουερ.

Τη μεγαλοπρεπή υποδοχή του Τούρκου ΥΠΑΜ ακολούθησαν δηλώσεις… πίστης της Γερμανίας στην Άγκυρα, με πιο χαρακτηριστική: «Η Τουρκία είναι ένας αξιόπιστος και στενός εταίρος, ο οποίος συνεισφέρει ουσιαστικά στην ευρωπαϊκή ασφάλεια».

Η γραπτή ανακοίνωση του γερμανικού ΥΠΑΜ ήταν ένα… αριστούργημα: «Η συνάντηση ήταν ένα ιδιαίτερο και καλό μήνυμα μεταξύ εταίρων. Η Τουρκία είναι και παραμένει ένας σημαντικός νατοϊκός εταίρος και ο διάλογος και η συμφιλίωση ανάμεσα στους νατοϊκούς εταίρους Γερμανία και Τουρκία είναι ουσιώδους σημασίας. Οι δύο χώρες έχουν κοινό συμφέρον να υπάρχει ένα σταθερό νοτιοανατολικό άκρο του ΝΑΤΟ. Επιπλέον η Άγκυρα είναι ένας αξιόπιστος και στενός εταίρος, ο οποίος συνεισφέρει ουσιαστικά στην ευρωπαϊκή ασφάλεια».

Και συνεχίζει με αναφορά στα ελληνοτουρκικά (καλά που δεν ζήτησαν συγγνώμη που τα ανέφεραν κιόλας) και την εκτίμηση για τη θέση της Γερμανίας στο ρόλο του διαμεσολαβητή: «Στις συνομιλίες συζητήθηκαν και δύσκολα θέματα, ειδικά η αντιπαράθεση της Τουρκίας με την Ελλάδα στο Αιγαίο. Σε αυτό το πλαίσιο η κ. Κραμπ-Καρενμπάουερ χαιρετίζει ιδιαίτερα την επανέναρξη των συνομιλιών ανάμεσα στους δύο νατοϊκούς εταίρους. Καθοριστικό είναι ότι πιάστηκε ξανά το νήμα του διαλόγου. Θα πρέπει να αποφευχθεί μια νέα κλιμάκωση στη Μεσόγειο. Ελπίζω πως όλες οι πλευρές θα αξιοποιήσουν την ευκαιρία για διάλογο και βλέπω τη Γερμανία στο ρόλο του διαμεσολαβητή».

nb karenbauer akar

Λίγο πριν την αναχώρηση του Ακάρ, οι δύο Υπουργοί είπαν λίγα λόγια στο… πόδι, αφού η προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου δεν πραγματοποιήθηκε.

«Είχαμε μια πολύ ειλικρινή και εποικοδομητική συνάντηση με την Υπουργό. Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για πολλά θέματα, ειδικά θέματα ασφάλειας και άμυνας, στο πλαίσιο των δύο χωρών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ», είπε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας.

Από την πλευρά της η Άνεγκρετ Κραμπ Καρενμπάουερ χαρακτήρισε «σημαντική» τη συνάντηση: «Αυτή ήταν εξαιρετικά σημαντική συναντήσεις στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Φυσικά, είχαμε ζητήματα που τα έχουμε αντιμετωπίσει κριτικά, αλλά έχουμε αντιμετωπίσει αυτά τα θέματα με τρόπο που συνάδει πάντα με τους καλούς εταίρους. Θα ήθελα να τονίσω για άλλη μια φορά ότι είμαι πολύ χαρούμενη που συναντήθηκα προσωπικά με τον ομόλογό μου εδώ στο Βερολίνο».

nb karenbauer akar2
Συγγνώμη κιόλας…

nb karenbauer akar adio
Πως και δεν έβγαλε μαντίλι να τον χαιρετήσει;

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ