Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο Κρίστοφερ Πλάμερ! (video)

Το Όσκαρ που κέρδισε το 2010, σε ηλικία 82 ετών, τον έκανε τον γηραιότερο ηθοποιό που τιμήθηκε ποτέ με το εν λόγω βραβείο

Must Read

«Έφυγε» στα 91 του ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Κρίστοφερ Πλάμερ, ο οποίος πέθανε στο σπίτι του, στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ, όπως έκανε γνωστό η Ελέιν Τέιλορ, επί 53 χρόνια σύζυγός του!

Ο Κρίστοφερ Πλάμερ γεννήθηκε το 1929. Η καριέρα του μετρά εφτά δεκαετίες και περιλαμβάνει δεκάδες σπουδαίους ρόλους. Έκανε το ντεμπούτο του το 1957 στην ταινία «Stage Struck» και έλαβε παγκόσμια αναγνωρισιμότητα το 1965 για τη συμμετοχή του στο βραβευμένο με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας μιούζικαλ του Ρόμπερτ Γουάιζ, «Η Μελωδία της Ευτυχίας» (The Sound of Music).

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι ταινίες «Έρωτες Που Σβήνουν την Αυγή» (Inside Daisy Clover, 1965), «Η Νύχτα των Στρατηγών» (Night of the Generals, 1967), όπου ενσάρκωσε τον Γερμανό ξακουστό στρατάρχη Έρβιν Ρόμελ, και «Ο Άνθρωπος Που θα Γινόταν Βασιλιάς» (The Man Who Would Be King, 1975).

Τη δεκαετία του ’70 o Κρίστοφερ Πλάμερ υποδύθηκε τον Ηρώδη Αντύπα στην κλασική θρησκευτική εποποιία του Φράνκο Τζεφιρέλι «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» (Jesus of Nazareth), ενώ κατά τη δεκαετία του ’80 συμμετείχε στην επιτυχημένη σειρά «Τα Πουλιά Πεθαίνουν Τραγουδώντας».

Αξιομνημόνευτοι ρόλοι σε σπουδαίες ταινίες

Μέσα στη δεκαετία του ’90 συμμετείχε στις θρυλικές ταινίες «Μάλκολμ Χ» (Malcolm X, 1992), «Οι Δώδεκα Πίθηκοι» (Twelve Monkeys, 1995) και «The Insider» (1999), ενώ, μερικές από τις πιο πρόσφατες εμφανίσεις του έγιναν σε ταινίες όπως οι ακόλουθες: «Ψηλά στον Ουρανό» (Up, 2009), «Ο Τελευταίος Σταθμός» (The Last Station, 2009), «Ο Φανταστικός Κόσμος του Δρ. Παρνάσους» (The Imaginarium of Doctor Parnassus, 2009), «Οι Πρωτάρηδες» (Beginners, 2010), «Το Κορίτσι με το Τατουάζ» (The Girl with the Dragon Tattoo, 2011), «Ο παραχαράκτης» (The Forger, 2014), «Γράμμα από το παρελθόν» (Remember, 2015), «Όλα τα λεφτά του κόσμου» (All the Money in the World, 2017) και «Στα Μαχαίρια» (Knives Out, 2019).

O Κρίστοφερ Πλάμερ, πέρα από το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ταινία «Οι Πρωτάρηδες» (Beginners, 2010), το οποίο, σε ηλικία 82 ετών, τον κατέστησε τον γηραιότερο ηθοποιό που τιμήθηκε ποτέ με χρυσό αγαλματίδιο, έχει βραβευτεί, επίσης, με δυο Έμμυ, δύο Τόνυ, μια Χρυσή Σφαίρα και ένα βραβειο BAFTA!

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ – αφιέρωμα:

https://youtu.be/PBwlAvbrypQ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This