Σάββατο, 17 Απρίλιος 2021

Φοβού τους Κόβαλους και… κακόβουλο λογισμικό φέροντας!

Η ESET ονόμασε το νέο κακόβουλο λογισμικό «Kobalos», εμπνευσμένη από τους πανούργους, μικρόσωμους ακολούθους του θεού Διονύσου

Ένα κακόβουλο λογισμικό το ίδιο επικίνδυνο με τους Κόβαλους, τους… πανούργους, μικροσκοπικούς ακολούθους του Διονύσου, ανακάλυψαν ειδικοί σε θέματα κυβερνοασφάλειας!

Το «Kobalos», όπως το ονόμασε η εταιρία κυβερνοασφάλειας ESET, είναι ένα «backdoor», το οποίο περιέχει εντολές που δεν αποκαλύπτουν την πρόθεση των εισβολέων. «Το Kobalos παρέχει απομακρυσμένη πρόσβαση στο σύστημα αρχείων, δυνατότητα αναπαραγωγής τερματικών συνεδριών και επιτρέπει συνδέσεις διακομιστή μεσολάβησης σε άλλους servers που έχουν μολυνθεί από αυτό», ανέφερε ο Marc-Etienne Léveillé.

«Ονομάσαμε αυτό το κακόβουλο λογισμικό Kobalos (Κόβαλος) για το μικρό μέγεθος του κώδικα και τις πανούργες μεθόδους που εφαρμόζει. Στην ελληνική μυθολογία ο Κόβαλος είναι ένα μικρό, πανούργο πλάσμα», εξήγησε ο Léveillé, ενώ πρόσθεσε: «Πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτό το επίπεδο πολυπλοκότητας σπάνια εμφανίζεται σε κακόβουλο λογισμικό Linux».

Η ESET συνεργάστηκε με την Ομάδα Ασφάλειας Υπολογιστών του CERN και άλλους οργανισμούς που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση επιθέσεων στα δίκτυα επιστημονικής έρευνας. Μεταξύ των στόχων σε Ευρώπη, Ασία και Β. Αμερική, έως τώρα, ήταν ένας μεγάλος πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου (ISP), ένας προμηθευτής λύσεων endpoint security, καθώς και αρκετοί ιδιωτικοί servers.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ