Η πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου καταγράφει πρόβλημα υπογεννητικότητας

Must Read

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα από το κινεζικό υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας έδειξαν δραματική διαφορά στις νέες εγγραφές γεννήσεων, σε σχέση με αυτές που είχαν καταγραφεί πέρσι. Συγκεκριμένα ,το 2020 ήταν 10,035 εκατομμύρια, σε σχέση με τα 11.8 εκατομμύρια το 2019.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κατακόρυφη πτώση των γεννήσεων στην Κίνα είναι ιδιαιτέρως ανησυχητική. Οι δημογράφοι και οι κοινωνικοί σχολιαστές αναφέρουν πως για την υπογεννητικότητα ευθύνεται ο πληθυσμός που γερνάει γρήγορα, και η ανικανότητα των νέων να ανταποκριθούνε στο υψηλό κόστος της στέγασης και εκπαίδευσης.

Ακόμη η πολιτική του ενός παιδιού που μπήκε σε ισχύ τα τέλη της δεκαετίας του 1970 σε μια δραματική προσπάθεια να επιβραδύνει την ταχεία αύξηση του πληθυσμού, πριν την αντιστρέψει το 2016, είναι πιθανό να εχει αποθαρρύνει τους μελλοντικούς γονείς. Αφού και η χαλάρωση της πολιτικής δεν συνοδεύτηκε από σχετικές αλλαγές που θα υποστήριζαν την οικογενειακή ζωή – όπως την αυξημένη άδεια μητρότητας.

Η κυβέρνηση προσπάθησε να ενθαρρύνει τα ζευγάρια να αποκτήσουν περισσότερα παιδιά, αλλά μια μελέτη του 2017 διαπίστωσε ότι το 50% των οικογενειών με ένα παιδί δεν είχαν καμία πρόθεση να αποκτήσουν δεύτερο.

Η μείωση των γεννήσεων αποτελεί μια μορφή προειδοποίησης για την οικονομία της Κίνας, και ένας έντονος προβληματισμός για τις μακροχρόνιες επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσει στους τομείς της Οικονομίας, της Υγείας και των κοινωνικών υπηρεσιών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This