Σάββατο, 10 Απρίλιος 2021

Σε απολογία Facebook, Google και Twitter για ανεπαρκή παρεμπόδιση των fake news για την Covid-19!

Οι επικεφαλής των τριών εταιρειών θα παρουσιαστούν ενώπιον του Κογκρέσου στις 25 Μαρτίου

Μόλις λίγες ώρες μετά το «μπλόκο» του Facebook στην Αυστραλία, στις ΗΠΑ η Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων, που είναι αρμόδια για την ενέργεια και το εμπόριο, κάλεσε εκ νέου τους επικεφαλής των Facebook, Google και Twitter να παρουσιαστούν ενώπιον του Κογκρέσου.

Οι Mark Zuckerberg, Sundar Pichai και Jack Dorsey καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για την παραπληροφόρηση στις πλατφόρμες τους. Η εν λόγω επιτροπή επικαλείται κυρίως τις ψευδείς φήμες για τα εμβόλια κατά της Covid-19 ή τις ψευδείς δηλώσεις που κυκλοφόρησαν για υποτιθέμενη εκλογική νοθεία στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2020.

Αυτού του είδους η παραπληροφόρηση «επιδείνωσε εθνικές κρίσεις, με σοβαρές συνέπειες στην πραγματική ζωή όσον αφορά τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια», δηλώνουν τα μέλη της επιτροπής σε ανακοίνωσή τους. Οι τρεις επικεφαλής θα απαντήσουν στις ερωτήσεις της στις 25 Μαρτίου.

Έχουν ξαναπεράσει

Και οι τρεις έχουν ξαναπεράσει από αυτή τη διαδικασία: είναι η τέταρτη φορά που παρουσιάζεται ο Zuckerberg από τον Ιούλιο και η τρίτη για τους Pichai και Dorsey. Οι προηγούμενες ακροάσεις τους αφορούσαν κυρίως πιθανές πρακτικές κατά του ανταγωνισμού και τη νομική προστασία που έχουν οι πλατφόρμες έναντι διώξεων οι οποίες συνδέονται με περιεχόμενο που δημοσιεύουν τρίτα μέρη.

Οι Δημοκρατικοί προσάπτουν σε Facebook, Twitter, YouTube (Google) ότι δεν καταβάλλουν επαρκείς προσπάθειες για την καταπολέμηση προβληματικών περιεχομένων (υποκίνηση στη βία, παραπληροφόρηση, δηλώσεις μίσους, κ.λπ.). Την ίδια ώρα, τόσο η Google όσο και η Facebook αντιμετωπίζουν διώξεις από τις Αρχές ανταγωνισμού και για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ