Τρίτη, 13 Απρίλιος 2021

Οι απαγωγές Τούρκων φοιτητών σε πολυσύχναστο δρόμο της Άγκυρας στέλνουν το μήνυμα…

Η τάση των απαγωγών είναι σε αύξουσα πορεία στην Τουρκία, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016.

Η αύξηση των απαγωγών και των απειλών θανάτου εναντίον Τούρκων πολιτών από άτομα που ισχυρίζονται ότι είναι κρατικοί αξιωματούχοι, δημιουργεί ανησυχίες για την ασφάλεια των πολιτών στη χώρα, ανέφερε το Arab News.

Τρεις φοιτητές απήχθησαν από έναν πολυσύχναστο δρόμο στην πρωτεύουσα Άγκυρα, το οποίο θεωρήθηκε προειδοποίηση εναντίον των συμμετεχόντων στις διαμαρτυρίες κατά του διορισμού πρύτανη που συνδέεται με την κυβέρνηση Ερντογάν, στο Πανεπιστήμιο Boğaziçi της Κωνσταντινούπολης.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη εβδομάδα, όταν οι τρεις φοιτητές απήχθησαν καθώς έφευγαν από τα σπίτια τους, από ανθρώπους που ισχυριζόταν ότι ήταν αστυνομία για τακτικούς ελέγχους ποινικού μητρώου. Οι φοιτητές λένε ότι δέχθηκαν επίθεση και απειλήθηκαν πριν τους αφήσουν σε διάφορες τοποθεσίες στην πόλη, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Τ24.

Έχουν γίνει πολλές απαγωγές από εκείνους που ισχυρίζονται ότι είναι «κρατικοί αξιωματούχοι» για τους σκοπούς των ελέγχων ποινικού μητρώου, γράφει το Arab News, με τους λεγόμενους αξιωματούχους να ισχυρίζονται ότι θα ακολουθούν τα θύματα «όπου κι αν πάνε».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (IHD) δήλωσε στο Arab News ότι η τάση των απαγωγών είναι σε αύξουσα πορεία στην Τουρκία, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ