Οι απαγωγές Τούρκων φοιτητών σε πολυσύχναστο δρόμο της Άγκυρας στέλνουν το μήνυμα…

Η τάση των απαγωγών είναι σε αύξουσα πορεία στην Τουρκία, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016.

Must Read

Η αύξηση των απαγωγών και των απειλών θανάτου εναντίον Τούρκων πολιτών από άτομα που ισχυρίζονται ότι είναι κρατικοί αξιωματούχοι, δημιουργεί ανησυχίες για την ασφάλεια των πολιτών στη χώρα, ανέφερε το Arab News.

Τρεις φοιτητές απήχθησαν από έναν πολυσύχναστο δρόμο στην πρωτεύουσα Άγκυρα, το οποίο θεωρήθηκε προειδοποίηση εναντίον των συμμετεχόντων στις διαμαρτυρίες κατά του διορισμού πρύτανη που συνδέεται με την κυβέρνηση Ερντογάν, στο Πανεπιστήμιο Boğaziçi της Κωνσταντινούπολης.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη εβδομάδα, όταν οι τρεις φοιτητές απήχθησαν καθώς έφευγαν από τα σπίτια τους, από ανθρώπους που ισχυριζόταν ότι ήταν αστυνομία για τακτικούς ελέγχους ποινικού μητρώου. Οι φοιτητές λένε ότι δέχθηκαν επίθεση και απειλήθηκαν πριν τους αφήσουν σε διάφορες τοποθεσίες στην πόλη, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Τ24.

Έχουν γίνει πολλές απαγωγές από εκείνους που ισχυρίζονται ότι είναι «κρατικοί αξιωματούχοι» για τους σκοπούς των ελέγχων ποινικού μητρώου, γράφει το Arab News, με τους λεγόμενους αξιωματούχους να ισχυρίζονται ότι θα ακολουθούν τα θύματα «όπου κι αν πάνε».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (IHD) δήλωσε στο Arab News ότι η τάση των απαγωγών είναι σε αύξουσα πορεία στην Τουρκία, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This