Παρασκευή, 23 Απρ 2021

Αυτοκτόνησε τροπαιούχος πρώην προπονητής της εθνικής ομάδας γυμναστικής των ΗΠΑ!

Του είχαν απαγγελθεί 20 κατηγορίες κακοποίησης ανήλικων κοριτσιών

Πρώην προπονητής της γυναικείας αμερικανικής ομάδας γυμναστικής που είχε διασυνδέσεις με τον αθλητίατρο Λάρι Νασάρ, αυτοκτόνησε με όπλο, λίγο αφότου του απαγγέλθηκαν πάνω από 20 κατηγορίες για εγκλήματα εκμετάλλευσης ανηλίκων, ακόμα και σεξουαλικής.

Ο Τζον Γκέντερτ βρέθηκε να κείτεται νεκρός σε πάρκινγκ το απόγευμα της Πέμπτης. Από τους αστυνομικούς έγινε γνωστό ότι ο Γκέντερτ, που το ήταν 2012 επικεφαλής προπονητής της αμερικανικής ολυμπιακής ομάδας γυμναστικής γυναικών που κέρδισε το χρυσό, είχε συμφωνήσει να παραδοθεί στο γραφείο του σερίφη το απόγευμα της Πέμπτης, αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ.

Γιατρός της ίδιας ομάδας, αλλά και του γυμναστηρίου του Γκέντερτ για ελίτ αθλητές, ήταν ο Νάσαρ, που έχει καταδικαστεί για τη σεξουαλική κακοποίηση πολλών αθλητών. Ο 63χρονος Γκέντερτ κατηγορείται ότι είχε προκαλέσει τον τραυματισμό ανθρώπων για χρόνια μέσω αναγκαστικής εργασίας και εκμετάλλευσης ανηλίκων για εργασία. Επίσης κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά ένα κορίτσι κάτω των 16 ετών το 2012. Οι Αρχές επίσης τον κατηγορούν ότι είχε καταθέσει ψευδώς όταν ερωτήθηκε το 2016, λέγοντας ότι δεν είχε ακούσει ποτέ παράπονο για τη συμπεριφορά του Νάσαρ.

Αντλούσε οικονομικά οφέλη

«Ο Τζον Γκέντερτ με εξαναγκασμό και απάτες σε βάρος νεαρών αθλητών που πήγαιναν σε αυτόν για να τους προπονήσει, αντλούσε οικονομικά οφέλη. Τα θύματα του βασανίζονταν από διαταραχές διατροφής, απόπειρες αυτοκτονίας και αυτοτραυματισμού εξαιτίας της πίεσης στην οποία τους υπέβαλλε για να αγωνίζονται, ακόμα και όταν ήταν τραυματισμένοι, με ακραία ψυχική και σωματική κακοποίηση, ακόμα και σεξουαλική», αναφέρει η γενική εισαγγελέας του Μίσιγκαν, Ντάνα Νέσελ, στο κατηγορητήριο που του απαγγέλθηκε πριν αυτοκτονήσει.

Αν είχε δικαστεί, θα ήταν αντιμέτωπος με ισόβια.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ