Γαλλία: Σε 12ετή φυλάκιση καταδικάστηκε μαιευτήρας που είχε κακοποιήσει σεξουαλικά 11 ασθενείς του

Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει τη μέγιστη ποινή που προβλέπει ο νόμος για την τέλεση ανάλογων εγκλημάτων

Must Read

Σε ποινή κάθειρξης 12 ετών από το ποινικό δικαστήριο του Ερό στη νότια Γαλλία καταδικάστηκε ένας 49χρονος μαιευτήρας που κατηγορούνταν για 11 βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον γυναικών ασθενών του, τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα μάλιστα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, που φιλοξενούσαν εκτενή ρεπορτάζ για την υπόθεση που σοκάρει τη χώρα, ο εισαγγελέας είχε ζητήσει 20 χρόνια ποινή κάθειρξης για τον κατηγορούμενο – τη μέγιστη ποινή δηλαδή που προβλέπει ο νόμος για την τέλεση ανάλογων εγκλημάτων. Ο Λιονέλ Σαρβάν «δεν δίστασε να εκμεταλλευτεί ευάλωτες γυναίκες, έγκυες ή σε λοχεία», είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας Αλμπέρ Σαντινόλ, απευθυνόμενος στο προεδρείο του δικαστηρίου.

Ο 49χρονος Σαρβάν κρίθηκε τελικά ένοχος για τη διάπραξη σεξουαλικών επιθέσεων σε ασθενείς κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 2013 και 2016 -συγκεκριμένα για «μασάζ» κλειτορίδας, περινέου και μαστού και διεισδύσεις δαχτύλων στον κόλπο- υπό το πρόσχημα, όπως κατήγγειλαν τα θύματά του, ιατρικών διαδικασιών κατά την προετοιμασία του τοκετού ή κατά τη μεταγεννητική παρακολούθηση.

Πρόδωσε την εμπιστοσύνη τους

Πολλές γυναίκες ασθενείς δήλωσαν συγχρόνως ότι «πάγωσαν» ή «παρέλυσαν» κατά τη διάρκεια των βιασμών και δεν τολμούσαν να μιλήσουν αρχικά, ενώ υπέφεραν από μακροχρόνιες ψυχολογικές συνέπειες από τις πράξεις του Σαρβάν. Όλες οι γυναίκες μίλησαν μάλιστα για προδοσία «εμπιστοσύνης» όταν βρίσκονταν σε περίοδο μεγάλης ευαλωτότητας.

«Άκουσα τα βάσανα των ασθενών και λυπάμαι. Έχω ένα μέρος της ευθύνης γι’ αυτόν τον πόνο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν σκόπιμο εκ μέρους μου. Αγαπούσα αυτές τις ασθενείς», υποστήριξε ο κατηγορούμενος στη δίκη του, την ώρα που ψυχίατρος τον περιέγραψε ως «δράστη που ενήργησε καταχράζοντας την εμπιστοσύνη που του δόθηκε».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This