Σκοτώθηκε ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος και βουλευτής Ολιβιέ Ντασό

Ήταν γιος του Σερζ Ντασό, του οποίου η εταιρεία κατασκευάζει τα πολεμικά αεροσκάφη Rafale και κατέχει την εφημερίδα Le Figaro

Must Read

Ο δισεκατομμυριούχος πολιτικός του συντηρητικού ρεύματος Ολιβιέ Ντασό (Dassault) σκοτώθηκε την Κυριακή σε συντριβή ελικοπτέρου στο Calvados στη Νορμανδία, στη βόρεια Γαλλία, γνωστοποίησε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Ντασό, 69 ετών, ήταν ο μεγαλύτερος γιος του Γάλλου δισεκατομμυριούχου βιομηχάνου Σερζ Ντασό, του οποίου η εταιρεία κατασκευάζει τα πολεμικά αεροσκάφη Rafale και κατέχει την εφημερίδα Le Figaro.

«Ο Olivier Dassault αγαπούσε τη Γαλλία. Καπετάνιος της βιομηχανίας, νομοθέτης, τοπικός εκλεγμένος αξιωματούχος, εφεδρικός διοικητής στην αεροπορία: κατά τη διάρκεια της ζωής του, δεν σταμάτησε ποτέ να υπηρετεί τη χώρα μας, να εκτιμά τα περιουσιακά της στοιχεία. Ο ξαφνικός θάνατός του είναι μεγάλη απώλεια. Οι σκέψεις μας στην οικογένειά του και τους αγαπημένους του», έγραψε ο Μακρόν στα social media.

Ο Ντασό εμφανίστηκε δημόσια την Παρασκευή στο Μπόβαβις κοντά στο Παρίσι, με τον πρωθυπουργό Ζαν Καστέξ και τον υπουργό Εσωτερικών Ζεράρ Νταρμάνιν.

Βουλευτής του συντηρητικού κόμματος Les Republicains από το 2002, ο Ντασό θεωρήθηκε ο 361ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο μαζί με τους δύο αδελφούς και την αδερφή του. Παραιτήθηκε από τον ρόλο του στο διοικητικό συμβούλιο της Dassault λόγω του πολιτικού του ρόλου, για να αποφύγει οποιαδήποτε σύγκρουση συμφερόντων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This