Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021

Σκοτώθηκε ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος και βουλευτής Ολιβιέ Ντασό

Ήταν γιος του Σερζ Ντασό, του οποίου η εταιρεία κατασκευάζει τα πολεμικά αεροσκάφη Rafale και κατέχει την εφημερίδα Le Figaro

Ο δισεκατομμυριούχος πολιτικός του συντηρητικού ρεύματος Ολιβιέ Ντασό (Dassault) σκοτώθηκε την Κυριακή σε συντριβή ελικοπτέρου στο Calvados στη Νορμανδία, στη βόρεια Γαλλία, γνωστοποίησε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Ντασό, 69 ετών, ήταν ο μεγαλύτερος γιος του Γάλλου δισεκατομμυριούχου βιομηχάνου Σερζ Ντασό, του οποίου η εταιρεία κατασκευάζει τα πολεμικά αεροσκάφη Rafale και κατέχει την εφημερίδα Le Figaro.

«Ο Olivier Dassault αγαπούσε τη Γαλλία. Καπετάνιος της βιομηχανίας, νομοθέτης, τοπικός εκλεγμένος αξιωματούχος, εφεδρικός διοικητής στην αεροπορία: κατά τη διάρκεια της ζωής του, δεν σταμάτησε ποτέ να υπηρετεί τη χώρα μας, να εκτιμά τα περιουσιακά της στοιχεία. Ο ξαφνικός θάνατός του είναι μεγάλη απώλεια. Οι σκέψεις μας στην οικογένειά του και τους αγαπημένους του», έγραψε ο Μακρόν στα social media.

Ο Ντασό εμφανίστηκε δημόσια την Παρασκευή στο Μπόβαβις κοντά στο Παρίσι, με τον πρωθυπουργό Ζαν Καστέξ και τον υπουργό Εσωτερικών Ζεράρ Νταρμάνιν.

Βουλευτής του συντηρητικού κόμματος Les Republicains από το 2002, ο Ντασό θεωρήθηκε ο 361ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο μαζί με τους δύο αδελφούς και την αδερφή του. Παραιτήθηκε από τον ρόλο του στο διοικητικό συμβούλιο της Dassault λόγω του πολιτικού του ρόλου, για να αποφύγει οποιαδήποτε σύγκρουση συμφερόντων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ