ΗΠΑ: Ξεκινά η δίκη του αστυνομικού για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

Οι άλλοι τρεις αστυνομικοί θα δικαστούν το καλοκαίρι

Must Read

Έφτασε, επιτέλους, η ώρα της δίκης του Ντέρεκ Σόβιν, του (πρώην) αστυνομικού που ευθύνεται άμεσα για το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη, στις 25 Μαΐου του 2020.  

Ένα τραγικό, όπως και να το δει κανείς, γεγονός, που, ως γνωστόν υπήρξε η αφορμή για το ξέσπασμα μιας τεράστιας, πολυήμερης εξέγερσης στις ΗΠΑ ενάντια στην αστυνομική βία.

Ως είθισται, η όλη διαδικασία ξεκινά με την επιλογή των ενόρκων, τη στιγμή που τα μέτρα ασφαλείας έξω από το δικαστήριο είναι δρακόντεια, καθώς παραμονή της έναρξης της δίκης χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν ειρηνική παράσταση διαμαρτυρίας, τιμώντας τη μνήμη του αδικοχαμένου Αφροαμερικανού και απαιτώντας δικαιοσύνη.

Την ίδια ώρα, η Βουλή των Αντιπροσώπων υιοθέτησε σχέδιο νόμου με την ονομασία «Πράξη Τζορτζ Φλόιντ: Δικαιοσύνη στην Αστυνόμευση», το οποίο προβλέπει μια βαθιά μεταρρύθμιση των δυνάμεων της τάξης και περιορίζει τη χρήση υπέρμετρης βίας σε βάρος Αφροαμερικανών.

Να σημειωθεί πως οι άλλοι τρεις πρώην αστυνομικοί που εμπλέκονται στο τραγικό περιστατικό, θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης το καλοκαίρι, ξεχωριστά από τον -κατηγορούμενο για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ- Σόβιν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This