Το γραμματόσημο με το «Μεγάλο Κουρδιστάν» προκάλεσε… σεισμό στην Τουρκία!

Ενσωματώνει τα εδάφη της κουρδικής περιοχής του Ιράκ και της ανατολικής Τουρκίας

Must Read

Νευροπίεση ανέβασαν στην Τουρκία μόλις είδαν το γραμματόσημο που κυκλοφόρησε η Κουρδική Περιφέρεια του Ιράκ με αφορμή την ιστορική επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στο Ιράκ. Και αυτό γιατί στο γραμματόσημο απεικονιζόταν το «Μεγάλο Κουρδιστάν», που ενσωματώνει τα εδάφη της κουρδικής περιοχής του Ιράκ και της ανατολικής Τουρκίας.

Η Ερντογανική Hurriyet έσπευσε να κάνει μεγάλο θέμα το γραμματόσημο, σημειώνοντας ότι «το Ερμπίλ με αφορμή την επίσκεψη του επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας έκανε προπαγάνδα». Και συνεχίζοντας αναφέρει:

«Μετά τις επαφές του στη Βαγδάτη, ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος συναντήθηκε με τον ηγέτη των Ιρακινών Σιιτών, τον Μεγάλο Αγιατολάχ Αλί Σιστάνι, στο Νατζάφ το Σάββατο, πήγε την Κυριακή στην πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν την Ερμπίλ. Εκεί, υποδέχθηκαν και καλωσόρισαν τον Πάπα ο πρόεδρος του Κουρδιστάν Νετσιρβάν Μπαρζάνι, ο πρωθυπουργός Μασρούρ Μπαρζάνι και θρησκευτικοί εκπρόσωποι στο διεθνές αεροδρόμιο του Ερμπίλ. Τα παιδιά φορούσαν τοπικές ενδυμασίες στην τελετή υποδοχής του φέροντας κλάδους ελαίας, πράσινα φύλλα και λουλούδια καθώς έψαλλαν ύμνους. Το Υπουργείο Συγκοινωνιών της Κουρδικής Περιφέρειας εκτύπωσε 6 αναμνηστικά γραμματόσημα για τον εορτασμό της επίσκεψης. Η οικογένεια Μπαρζάνι προώθησε επίσης προσωπικά τα γραμματόσημα στον Πάπα Φραγκίσκο. Ωστόσο, από έγινε γνωστό, η φιγούρα του Πάπα Φραγκίσκου στα γραμματόσημα είχαν φόντο το Κουρδιστάν που περιλάμβανε πολλές ανατολικές και νοτιοανατολικές επαρχίες της Τουρκία, είχε, δηλαδή, το λεγόμενο «Μεγάλο Κουρδιστάν» (‘Büyük Kürdistan’)».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This