Τουλάχιστον δύο νεκροί κατά την καταστολή των διαδηλώσεων στη Μιανμάρ

Must Read

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα, όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ για να διαλύσει τις διαδηλώσεις που συνεχίζονται στη Μιανμάρ κατά της στρατιωτικής χούντας.

Ο Κιάου Σούαρ, κάτοικος της πόλης Μπάγκο κοντά στη Ρανγκούν, δήλωσε ότι ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε από σφαίρα νωρίτερα σήμερα και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν. «Η ένταση έχει αυξηθεί. Οι άνθρωποι δεν σταματούν να διαδηλώνουν και οι στρατιωτικές δυνάμεις προσπαθούν να καταστείλουν» εξήγησε για τις διαδηλώσεις. Άλλος ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε στην πόλη Χπακάντ στη βόρεια πολιτεία Καχίν, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Εκατοντάδες βγήκαν στους δρόμους σήμερα

Σήμερα χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους σε πολλές πόλεις της Μιανμάρ, όπως η Ρανγκούν όπου πραγματοποίησαν πορεία. Μάλιστα, έστησαν οδοφράγματα με συρματόπλεγμα και σάκους με άμμο προκειμένου να εμποδίσουν τις δυνάμεις ασφαλείας. Σε μία από τις συγκεντρώσεις στην οικονομική πρωτεύουσα της Μιανμάρ άνθρωποι πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία φωνάζοντας «χρειαζόμαστε δικαιοσύνη».

«Σήμερα νιώθουμε πολύ περήφανοι καθώς έχουν βγει πολλοί διαδηλωτές στις πόλεις. Δείχνει ότι δεν θα δεχθούμε την αδικία, θέλουμε δικαιοσύνη», δήλωσε ο Νάι Κο Λιν, ένας διαδηλωτής στη συνοικία Χλάινγκ Θαρ Γιάρ της Ρανγκούν. Στη συνοικία αυτή οι δυνάμεις ασφαλείας έριξαν δακρυγόνα και άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών, ενώ σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες υπάρχει ένας νεκρός.

Χθες, τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια από τις πιο αιματηρές ημέρες μετά το πραξικόπημα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This