Τρίτη 27/7/2021

«Ελεύθερη Ζώνη» για ΛΟΑΤΚΙ η Ε.Ε., παρά τις… αντιρρήσεις Ζαγοράκη και Λαγού!

«Υπέρ» ψήφισαν 492 ευρωβουλευτές, «κατά» 141, ενώ 46 απείχαν

«Ελεύθερη Ζώνη» για άτομα που ανήκουν στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα ανακήρυξαν οι Ευρωβουλευτές την Ευρωπαϊκή Ένωση, κίνηση που επικρότησε και η Κομισιόν.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προχώρησε σε αυτή την κίνηση, σε απάντηση της υποχώρησης των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων από ορισμένα κράτη της Ε.Ε., όπως Ουγγαρία και η Πολωνία, όπου πριν από δύο χρόνια μια περιοχή αυτοανακηρύχτηκε ως «απαλλαγμένη από την ιδεολογία των ΛΟΑΤΚΙ»!

«Τα άτομα ΛΟΑΤΚΙ σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να απολαμβάνουν την ελευθερία να ζουν και να δείχνουν ανοιχτά τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου τους, χωρίς τον φόβο διακρίσεων ή διώξεων» και οι αρχές οφείλουν σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης στην επικράτεια της Ε.Ε. «να προστατεύουν και να προωθούν την ισότητα και τα θεμελιώδη δικαιώματα όλων, συμπεριλαμβανομένων των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων», τονίζεται στο σχετικό ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου, που πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία. Συγκεκριμένα, «υπέρ» ψήφισαν 492 ευρωβουλευτές, «κατά» 141, ενώ 46 απείχαν.

«Υπέρ» από την Πέμπτη η Ούρσουλα

H πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, είχε ήδη υποστηρίξει το ψήφισμα την Πέμπτη, πριν ξεκινήσει η συζήτησή του. «Το να είσαι ο εαυτός σου δεν είναι ιδεολογία. Είναι η ταυτότητά σου. Κανείς δεν μπορεί ποτέ να το πάρει. Η Ε.Ε. είναι το σπίτι σας. Η Ε.Ε. είναι μια #LGBTIQFreedomZone», έγραψε σχετικά στο Twitter.

Ανάλογο μήνυμα, εξάλλου, έστειλε και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Φρανς Τίμερμανς:

Όσον αφορά τους Έλληνες ευρωβουλευτές, «όχι» ψήφισαν ο -καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης- Γιάννης Λαγός της Χρυσής Αυγής (καμιά έκπληξη εδώ), αλλά και ο Θοδωρής Ζαγοράκης, υποψήφιος νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα στην ευρωομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται πως στην κυβέρνηση της ΝΔ μετέχει ανοιχτά ομοφυλόφιλος υφυπουργός, ενώ, μόλις το καλοκαίρι, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωνε: «Ως φιλελεύθερος πολιτικός, πιστεύω στην ίση πρόσβαση στις ευκαιρίες για όλους. Στον πολιτισμό μας δεν έχουν θέση οι διακρίσεις λόγω φύλου, φυλής, γλώσσας, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ