Ξεκίνησε η δίκη του Νικολά Σαρκοζί

Δεν θα παρευρεθεί στις ακροαματικές συνεδριάσεις

Must Read

Στο ειδώλιο του κατηγορουμένου ξανά ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί. Μόλις πριν δύο εβδομάδες μετά τη δίκη του για διαφθορά. Αυτή τη φορά αντιμετωπίζει κατηγορία για υπερβολικές δαπάνες κατά την προεκλογική του εκστρατεία το 2012.

Η δίκη του Σαρκοζί για την υπόθεση Bygmalion, αφορά στην «παράνομη χρηματοδότηση προεκλογικής εκστρατείας» και έχει πολλές πιθανότητες να αναβληθεί για αργότερα, καθώς νοσηλεύεται ο συνήγορος του Ζερόμ Λαβριγέ, ενός από τους 13 συγκατηγορουμένους του Σαρκοζί.

Ο Λαβριγέ, πρώην αναπληρωτής διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του τότε απερχόμενου προέδρου, ήταν ο πρώτος που ομολόγησε πως συμμετείχε σε μια εκτεταμένη απάτη με πλαστά τιμολόγια, υποτιμημένες δαπάνες και έξοδα που παραλείπονταν εσκεμμένα από τους λογαριασμούς που υποβάλλονταν για τον τελικό έλεγχο. Το Γαλλικό Πρακτορείο σημειώνει πως ο Λαβριγέ έφθασε στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο και δεν τον χαιρέτησε κανένας.

Αν και είχει δηλώσει πως «δεν θα κρυφτεί», ο Σαρκοζί έκανε γνωστό πως δεν θα παρευρεθεί στις ακροαματικές συνεδριάσεις που τον αφορούν.

Αντίθετα από τους συγκατηγορουμένους του που παραπέμπονται κυρίως για απάτη ή συνέργεια, δεν κατηγορείται για το σύστημα των πλαστών τιμολογίων που είχε αναπτυχθεί για να κρύψει τις υπερβολικές δαπάνες της προεκλογικής εκστρατείας του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This