EMA: Ασφαλές και αποτελεσματικό το εμβόλιο της AstraZeneca

«Θεωρείται βέβαιο ότι δεν σχετίζεται με τα περιστατικά θρομβώσεων που είχαν παρατηρηθεί μετά τους εμβολιασμούς»

Must Read

To «πράσινο φως» για τη συνέχιση των χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδωσε σήμερα και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA).

Ο ΕΜΑ ανακοίνωσε τα πορίσματα για το εμβόλιο της AstraZeneca, μετά την εξέταση ενός μικρού αριθμού αναφορών για αιμορραγία, θρομβώσεις και χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων, σε ανθρώπους στους οποίους χορηγήθηκε.

Όπως ανέφεραν οι επιστήμονες του οργανισμού, στη συνέντευξη Τύπου που είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα, οι εμβολιασμοί που είχαν «παγώσει» μπορούν να ξαναρχίσουν, χωρίς να συντρέχει, πλέον, κανένας λόγος ανησυχίας.

Τόνισαν, ακόμα, ότι το εμβόλιο θεωρείται βέβαιο ότι δεν σχετίζεται με τα περιστατικά θρομβώσεων που είχαν παρατηρηθεί μετά τους εμβολιασμούς, ενώ η επικεφαλής του EMA, Έμερ Κουκ, επισήμανε για μια ακόμη φορά πως «τα οφέλη από το εμβόλιο της AstraZeneca υπερτερούν των πιθανών κινδύνων.».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This