Σάββατο 24/7/2021

EMA: Ασφαλές και αποτελεσματικό το εμβόλιο της AstraZeneca

«Θεωρείται βέβαιο ότι δεν σχετίζεται με τα περιστατικά θρομβώσεων που είχαν παρατηρηθεί μετά τους εμβολιασμούς»

To «πράσινο φως» για τη συνέχιση των χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδωσε σήμερα και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA).

Ο ΕΜΑ ανακοίνωσε τα πορίσματα για το εμβόλιο της AstraZeneca, μετά την εξέταση ενός μικρού αριθμού αναφορών για αιμορραγία, θρομβώσεις και χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων, σε ανθρώπους στους οποίους χορηγήθηκε.

Όπως ανέφεραν οι επιστήμονες του οργανισμού, στη συνέντευξη Τύπου που είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα, οι εμβολιασμοί που είχαν «παγώσει» μπορούν να ξαναρχίσουν, χωρίς να συντρέχει, πλέον, κανένας λόγος ανησυχίας.

Τόνισαν, ακόμα, ότι το εμβόλιο θεωρείται βέβαιο ότι δεν σχετίζεται με τα περιστατικά θρομβώσεων που είχαν παρατηρηθεί μετά τους εμβολιασμούς, ενώ η επικεφαλής του EMA, Έμερ Κουκ, επισήμανε για μια ακόμη φορά πως «τα οφέλη από το εμβόλιο της AstraZeneca υπερτερούν των πιθανών κινδύνων.».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ