Σάββατο 31/7/2021

Tσολιαδάκι θα «ντυθεί» το περίφημο Manneken Pis, για να τιμήσει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση!

Το μπρούτζινο αγαλματάκι έχει ντυθεί με περισσότερες από 1.000 φορεσιές, που συνδέονται με σημαντικά ιστορικά και πολιτικά γεγονότα

Με την ενδυμασία του τσολιά θα ντύσουν το Manneken Pis, το διάσημο μπρούτζινο αγαλματάκι που… κατουράει στο σιντριβάνι που βρίσκεται κοντά στην κεντρική πλατεία των Βρυξελλών, με σκοπό να τιμήσουν τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση!       

Η σχετική τελετή θα λάβει χώρα ανήμερα την 25η Μαρτίου, παρουσία, μάλιστα, του Έλληνα πρέσβη στο Βέλγιο, Διονυσίου Καλαμβρέζου.

Το περίφημο μπρούτζινο αγαλματίδιο – σιντριβάνι, το οποίο σχεδιάστηκε από τον Φλαμανδό γλύπτη Jérôme Duquesnoy the Elder και τοποθετήθηκε στη θέση του το 1618, έχει ύψος 61 εκατοστά και βρίσκεται κοντά στην Grand-Place, στο κέντρο των Βρυξελλών. Αυτή, μάλιστα, όχι μόνο δεν είναι η πρώτη φορά που φορά στολή, αλλά, τα τελευταία χρόνια έχει ντυθεί με… περισσότερες από 1.000 φορεσιές, που συνδέονται, πάντα, με σημαντικά ιστορικά και πολιτικά γεγονότα, αλλά και επετείους.

Μία από τις πρόσφατες «ενδυμασίες» του ήταν και μία ολόσωμη στολή προστασίας από τον κορωνοϊό, ενώ, υπό κανονικές -μη πανδημίας- συνθήκες, το εν λόγω γλυπτό κάθε χρόνο προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες, ως ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής.

Είχε ξαναντυθεί εύζωνας

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το εν λόγω άγαλμα θα φορέσει στολή εύζωνα, καθώς το 2011, εν μέσω εν μέσω της ελληνικής οικονομικής κρίσης, ο «μικρός Τζουλιέν», όπως έχουν βαφτίσει το άγαλμα, έδειξε την συμπαράστασή του στη χώρα μας, ντυμένος κατ’ αυτό τον τρόπο.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ