Ηφαιστειακή έκρηξη σημειώθηκε στο νοτιοδυτικό τμήμα της Ισλανδίας – Ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις (video)

Must Read

Σε φάση εκρηκτικής δραστηριότητας εισήλθε χθες ένα ηφαίστειο το οποίο απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Ισλανδίας, το Ρέικιαβικ, σύμφωνα με την ισλανδική μετεωρολογική υπηρεσία. Ως εκ τούτου, ένα κοκκινωπό νέφος τέφρας φώτισε τον ουρανό και όλες οι πτήσεις, εισερχόμενες και εξερχόμενες, ακυρώθηκαν.

«Άρχισε ηφαιστειακή έκρηξη στο Φάγκρανταλσφιαλ», ανέφερε η υπηρεσία, προσθέτοντας ότι για τις αεροπορικές πτήσεις ισχύει κόκκινος συναγερμός, πάντως από πλευράς σεισμικής δραστηριότητας καταγράφονται πολύ λίγες δονήσεις.

Το ηφαιστειακό σύστημα του Κρίσουβικ βρίσκεται νότια του όρους Φάγκρανταλσφιαλ, στη χερσόνησο Ρέικιανες, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Ισλανδίας.

«Η πρώτη ειδοποίηση παραλήφθηκε από την μετεωρολογική υπηρεσία στις 23:40 (ώρα Ελλάδας). Η ηφαιστειακή έκρηξη επιβεβαιώθηκε από webcams και δορυφορικές εικόνες», εξήγησε η ισλανδική μετεωρολογική υπηρεσία με ανάρτηση στον ιστότοπό της.

Ελικόπτερο με επιστημονικό προσωπικό στάλθηκε να εκτιμήσει το μέγεθος της έκρηξης, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Αξίζει να σημειωθεί, πως στη χερσόνησο Ρέικιανες καταγράφηκαν τουλάχιστον 40.000 σεισμικές δονήσεις τις τελευταίες εβδομάδες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This