Κυριακή 25/7/2021

Πατριάρχης Σερβίας: Είχα τους λόγους μου που φίλησα το χέρι του Πάπα

Ο κ. Πορφύριος δίνει εξηγήσεις για αυτή του την ενέργεια, που αποδοκιμάστηκε από πολλούς πιστούς της Εκκλησίας της Σερβίας

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας, στην κρύπτη του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Σάββα, ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Πορφύριος χοροστάτησε κατά τη Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από τον Επίσκοπο της Δαλματίας κ. Νικόδημο και τον Επίσκοπο Στέφανο.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Πατριάρχης Πορφύριος μίλησε για τη Μεγάλη Σαρακοστή και την ελευθερία στην Ορθοδοξία. Επίσης, αναφέρθηκε στο νόημα της Κυριακής της Ορθοδοξίας και τη σημασία των ιερών εικόνων στον Ορθόδοξο Χριστιανισμό.

Εν τω μεταξύ, στην πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη που έδωσε κροατικά μέσα ενημέρωσης το σαββατοκύριακο, ο Πατριάρχης Σερβίας μίλησε για τη συνάντησή του με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Είπε ότι είχε συναντηθεί προσωπικά με τον Πάπα τρεις φορές στο παρελθόν. Στην Ασίζη το 2016, ως Μητροπολίτης του Ζάγκρεμπ και Λιουμπλιάνας, είχε φιλήσει το χέρι του Πάπα, μια ενέργεια που αποδοκιμάστηκε από πολλούς πιστούς της Εκκλησίας της Σερβίας.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ