Νέο μακελειό με 10 νεκρούς στις ΗΠΑ: Ένοπλος εισέβαλε σε σούπερ μάρκετ στο Κολοράντο! (video)

Must Read

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά δέκα ανθρώπινες ζωές θέρισε ένας άνδρας, ο οποίος εισέβαλε οπλισμένος με ένα AR-15  σε σούπερ μάρκετ στην πόλη Μπόλντερ του Κολοράντο και άνοιξε πυρ…

Ανάμεσα στα θύματά του και ένας βετεράνος αστυνομικός, ο 51χρονος Έρικ Τάλι, που ήταν «ο πρώτος που έφθασε» στο σούπερ μάρκετ King Soopers, όπου οι αρχές ειδοποιήθηκαν πως κάποιος είχε αρχίσει να ρίχνει χθες περίπου στις 15:00 (τοπική ώρα).

Πλάνα που μεταδόθηκαν απευθείας κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της αστυνομίας στο σούπερ μάρκετ King Soopers δείχνουν έναν λευκό άνδρα που φοράει μόνο ένα μποξεράκι, να απομακρύνεται, φρουρούμενος από αστυνομικούς, από το κατάστημα.
Η αστυνομία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία του υπόπτου, δεν έχει διατυπώσει καμία εκτίμηση για τα κίνητρά του, ούτε έχει διευκρινίσει τι τον ώθησε να ανοίξει πυρ στο σούπερ μάρκετ στο Μπόλντερ του Κολοράντο, προκαλώντας νέο μακελειό.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, ήταν εφοδιασμένος με τουφέκι εφόδου AR-15, όπλο πολύ δημοφιλές στις ΗΠΑ, που έχει χρησιμοποιηθεί κι από άλλους δράστες μαζικών δολοφονιών στο παρελθόν.

«Τραυματίστηκε θανάσιμα από σφαίρα», ανέφερε η αρχηγός της αστυνομίας του Μπόλντερ, η Μέρις Χέρολντ, για τον Έρικ Τάλι, εξαίροντας τον «ηρωισμό» του αστυνομικού.

Σε βίντεο η αυθεντικότητα των οποίων δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις αρχές φαίνονται τουλάχιστον τρία πτώματα να κείτονται στο έδαφος μέσα και γύρω από το κτίριο, ενώ ακούγονται εκπυρσοκροτήσεις.

Δεκάδες μέλη των δυνάμεων επιβολής της τάξης, ανάμεσά τους μέλη μονάδων επέμβασης με βαρύ οπλισμό, περικύκλωσαν το σούπερ μάρκετ περίπου μισή ώρα μετά τους πρώτους πυροβολισμούς. Διέθεταν τεθωρακισμένα οχήματα, που πήραν θέση στην είσοδο, σύμφωνα με πλάνα που αναμετέδιδε απευθείας αυτόπτης μάρτυρας.

Περίπου έξι αστυνομικοί με τουφέκια εφόδου ανέβηκαν στην ταράτσα του καταστήματος με τη βοήθεια οχήματος του πυροσβεστικού σώματος, που άνοιξε τη μεγάλη σκάλα του. Ορισμένοι πελάτες που είχαν κρυφτεί μέσα στο σούπερ μάρκετ τόνισαν πως η ζωή τους σώθηκε χάρη στους αστυνομικούς που εισέβαλαν στο κατάστημα από την ταράτσα.

Είναι το δεύτερο μακελειό μέσα σε μια βδομάδα, μετά τις επιθέσεις σε κέντρα μασάζ και σπα με οκτώ θύματα, ανάμεσά τους έξι γυναίκες ασιατικής καταγωγής, στην Ατλάντα της Τζόρτζια. Για τις δολοφονίες αυτές κατηγορείται λευκός άνδρας 21 ετών.

Για το νέο αιματηρό περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, όπως είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This