Κυριακή 1/8/2021

Η AstraZeneca έκρυβε 30 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου σε αποθήκη!

Η εταιρία ισχυριζόταν ότι αδυνατούσε να παραδώσει τις δόσεις που είχε συμφωνήσει με την Ε.Ε

Εξελίξεις – θρίλερ στην υπόθεση των εμβολίων στης AstraZeneca!

Η φαρμακευτική εταιρία της AstraZeneca η οποία είχε συμφωνήσει με την Κομισιόν να παραδώσει 120 εκατ. δόσεις εμβολίου μέχρι τα τέλη Μαρτίου, δήλωσε ξαφνικά αδυναμία και προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στα κράτη της Ε.Ε. Μετά από πιέσεις που δέχτηκε, η αγγλοσουηδική φαρμακοβιομηχανία τελικά συμφώνησε να παραδώσει το 30% των δόσεων των εμβολίων που είχε συμφωνηθεί αρχικά.

Σήμερα, μέσα από ένα εκτενές ρεπορτάζ, η ιταλική εφημερίδα, La Stampa αποκαλύπτει ότι βρέθηκε πάνω 29 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου AstraZeneca οι οποίες φέρονται να βρίσκονται σε αποθήκη βιομηχανίας έξω από την Ρώμη, στην περιοχή του Ανάνι, και να μην προορίζονται για την ευρωπαϊκή αγορά, αλλά για εκείνη της Βρετανίας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η La Stampa γράφει ότι τον «θησαυρό» αυτό εντόπισαν οι ευρωπαϊκές αρχές, οι οποίες ειδοποίησαν τις ιταλικές. Συγκεκριμένα το όλο θέμα ήρθε στο φως, όπως αναφέρεται, κατά την επίσκεψη του ευρωπαίου επιτρόπου αρμόδιου για την εσωτερική αγορά Τιερί Μπρετόν στην παραγωγική μονάδα εμβολίων που βρίσκεται στο Χάλιξ της Ολλανδίας, απ΄όπου και, σύμφωνα με την εφημερίδα του Τορίνο, εστάλησαν περίπου έξι εκατομμύρια δόσεις ΑstraaZeneca για την πρώτη δόση εμβολιασμού των πολιτών στη Βρετανία.

Η δεύτερη δόση για τη Βρετανία

Η βιομηχανία του Ανάνι εμφιαλώνει τα εμβόλια, τα οποία στην συνέχεια είναι έτοιμα να σταλούν στους διάφορους παραλήπτες. Σύμφωνα με ό,τι φέρονται να ανακάλυψαν οι ευρωπαϊκές αρχές, πολλές από τις φιάλες εμβολίου, που βρίσκονται στο Ανάνι, περιέχουν το σκεύασμα της AstraZeneca, το οποίο παράχθηκε στο Χάλιξ της Ολλανδίας. Η υποψία είναι ότι ο τελικός στόχος είναι να μπορέσει να παρασχεθεί, με τον τρόπο αυτό, η δεύτερη δόση αναγκαία για τον εμβολιασμό του πληθυσμού στην Βρετανία.

Η La Stampa υπενθυμίζει ότι αρχικά η συγκεκριμένη φαρμακοβιομηχανία είχε δεσμευθεί να παραδώσει στην ΕΕ 120 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους, ενώ τώρα δεν φαίνεται να είναι σε θέση να σεβαστεί ούτε την τελευταία της υπόσχεση για παράδοση τριάντα εκατομμυρίων δόσεων.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ