Το κρασί που είχαν στείλει στο Διάστημα ωρίμασε πιο γρήγορα

Ωρίμασε κατά τρία χρόνια σε μόλις 14 μήνες

Must Read

Το πρώτο… διαστημικό κρασί ανοίχτηκε και αποκάλυψε τα μυστικά του! Δώδεκα μπουκάλια Chateau Petrus Pomerol, αξίας 5.000 δολαρίων, που συμπλήρωσαν 438 μέρες και 19 ώρες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπου εκτέθηκαν σε μηδενική βαρύτητα, επέστρεψαν, και ένα από αυτά ανοίχτηκε.

Οι ειδικοί γευσιγνώστες αντιλήφθηκαν γεύση από ροδοπέταλα, με νότες φωτιάς στο ύπαιθρο, και κεραμιδί χρώμα σε σύγκριση με το αρχικό κόκκινο που είχε προτού βρεθεί στο Διάστημα. Ωστόσο η πλέον αξιοσημείωτη αλλαγή ήταν ότι το κρασί ωρίμασε κατά τρία χρόνια στη μόλις δεκατετράμηνη παραμονή του στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό!

Nέες γεύσεις και ιδιότητες

Το εγχείρημα, που ήταν μια συνεργασία της Space Cargo Unlimited και του Ινστιτούτου Οίνου του πανεπιστημίου του Μπορντό στη Γαλλία, βασίστηκε στην ιδέα ότι οι ερευνητές θα μπορέσουν να μελετήσουν με ποιον τρόπο η έλλειψη βαρύτητας και η ακτινοβολία στο Διάστημα επηρεάζουν τη διαδικασία ωρίμανσης του κρασιού, με την ελπίδα ότι τα συμπεράσματα θα τους βοηθήσουν να αναπτύξουν νέες γεύσεις και ιδιότητες για τη βιομηχανία τροφίμων.

Ο Νικολά Γκομ, διευθύνων σύμβουλος της Space Cargo Unlimited, που άνοιξε προσεκτικά το κρασί στο Ινστιτούτο Οίνου στο Μπορντό, δήλωσε: «Εχω δακρύσει. Οταν εκθέτεις κρασί, όταν εκθέτεις κύτταρα, φυτά σ’ ένα περιβάλλον χωρίς βαρύτητα, δημιουργείς τεράστιο στρες σε έναν ζωντανό οργανισμό».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This