Πέμπτη 5/8/2021

«Άναψε φωτιές» το άγαλμα της Γκρέτα Τούνμπεργκ σε πανεπιστήμιο της Αγγλίας

Με περικοπές και απολύσεις στο πανεπιστήμιο, έδωσαν χιλιάδες ευρώ για το άγαλμα

Μεγάλο θέμα έχει προκύψει στην Αγγλία με τα αποκαλυπτήρια αγάλματος για την Γκρέτα Τούνμπεργκ, που ονομάζεται «Κάνε τη διαφορά». Μήλον της έριδος τα χρήματα που δαπανήθηκαν, με τον σύλλογο φοιτητών να αντιδρά έντονα.

Όλα αυτά συνέβησαν στο πανεπιστήμιο του Γουίντσεστερ, που δήλωσε υπερήφανο που τιμά τη 18χρονη Σουηδέζα ακτιβίστρια για το κλίμα. Στην ανακοίνωσή του ο αντιπρύτανης Τζόι Κάρτερ δήλωσε ότι πρόκειται για αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, αλλά είναι καλοδεχούμενος ένας συνετός διάλογος και συζητήσεις με κριτική.

Ο φοιτητικός σύλλογος εξέφρασε τον θαυμασμό του για την Γκρέτα Τούνμπεργκ, αλλά κατήγγειλε το ποσό των 28.000 ευρώ που δόθηκαν για το άγαλμα σε μια περίοδο που οι φοιτητές χρειάζονται στήριξη, λόγω και της πανδημίας.

Αντιδράσεις υπήρξαν και από το σωματείο του πανεπιστημίου που επέκρινε επίσης την δαπάνη, ενώ την ίδια στιγμή στο πανεπιστήμιο γίνονται απολύσεις και περικοπές του προϋπολογισμού.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ