Τρίτη, 20 Απρίλιος 2021

Οργή ΠΟΥ για το ότι υπάρχουν χώρες που αδυνατούν να ξεκινήσουν τους εμβολιασμούς

«Η αύξηση της παραγωγής και η δίκαιη κατανομή παραμένουν τα σημαντικότερα εμπόδια για τον τερματισμό της πανδημίας»

«Παρωδία» χαρακτηρίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας το γεγονός ότι ορισμένες χώρες δεν είναι σε θέση να ξεκινήσουν τους εμβολιασμούς.

Ο λόγος, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, είναι το ότι υπάρχουν ακόμη χώρες που δεν έχουν επαρκή πρόσβαση σε εμβόλια κατά της Covid-19, ούτε καν για να εμβολιάσουν τους εργαζόμενους στους τομείς υγείας και τις πιο ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες. «Η αύξηση της παραγωγής και η δίκαιη κατανομή παραμένουν τα σημαντικότερα εμπόδια για τον τερματισμό του οξυμένου σταδίου της πανδημίας Covid-19», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Είναι μια παρωδία το γεγονός ότι σε ορισμένες χώρες οι εργαζόμενοι στους τομείς υγείας και όσοι βρίσκονται σε ομάδες κινδύνου εξακολουθούν να μην έχουν λάβει καμία δόση εμβολίων», συμπλήρωσε.

Αναφορικά, εξάλλου, με το ζήτημα που προέκυψε σήμερα, όσον αφορά στο εμβόλιο της AstraZeneca, ο ΠΟΥ, ο οποίος μελετά προσεκτικά τα τελευταία δεδομένα μαζί με άλλες ρυθμιστικές αρχές, δήλωσε ότι αναμένει πως τα στοιχεία θα δείξουν ότι τα οφέλη του εμβολίου υπερτερούν από τους κινδύνους, επιμένοντας στη μέχρι τώρα εκτίμησή του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ