Τρίτη, 13 Απρίλιος 2021

«Εμπρηστής» Τσαβούσογλου για το sofa-gate: «Οι θέσεις ρυθμίστηκαν σύμφωνα με τα αιτήματα της ΕΕ»!

Πέταξε... μολότοφ ο Τούρκος ΥΠΕΞ

Για το επονομαζόμενο και «sofa-gate», το σκάνδαλο του καναπέ δηλαδή, έκανε παρέμβαση ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ρίχνοντας ακόμα περισσότερο λάδι στη φωτιά για τα όσα εξέθεσαν την ΕΕ κατά την επίσκεψη των ηγετών της Ένωσης στην Τουρκία.

Διαβάστε ακόμα: Το βίντεο της ντροπής για την ΕΕ

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ σχολιάζοντας την εικόνα με τον Σαρλ Μισέλ να κάθεται δίπλα στον Ταγίπ Ερντογάν και την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να μένει… άγαλμα ψάχνοντας τη δική της θέση και τελικά να καταλήγει στον καναπέ, είπε ότι η ρύθμιση των θέσεων έγινε σύμφωνα με τα αιτήματα της ΕΕ!

«Οι μονάδες πρωτοκόλλου και των δύο πλευρών συναντήθηκαν πριν από τη συνάντηση και η ρύθμιση των θέσεων έγινε σύμφωνα με τα αιτήματα της ΕΕ. Στις τελευταίες διμερείς συνομιλίες, που πραγματοποιήθηκαν στο προεδρικό συγκρότημα, τα αιτήματα της πλευράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης ικανοποιήθηκαν. Θα ήθελα να δηλώσω ότι τα αιτήματα της ΕΕ ικανοποιήθηκαν και υλοποιήθηκαν. Αυτή ήταν η επιθυμία τους», τόνισε ο Τσαβούσογλου, ο οποίος σίγουρα ήξερε τι θα πυροδοτήσει με τη δήλωσή του αυτή!

«Δεν θέλαμε να κάνουμε καμία δήλωση επί του θέματος, αλλά είδαμε ότι προκάλεσε αντίδραση στο εξωτερικό και οι άδικες κατηγορίες εναντίον της Τουρκίας άρχισαν να εξαπολύονται γρήγορα και άγρια. Δεν είναι η πρώτη φορά που δεχόμαστε ξένους επισκέπτες, η παραδοσιακή τουρκική φιλοξενία είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο. Σε αυτήν τη συνάντηση, όλα ήταν σύμφωνα με τους γενικά αποδεκτούς διεθνείς κανόνες και το κανονικό πρωτόκολλο … Συναντήσαμε όλες τις απαιτήσεις από την πλευρά τους», εξήγησε ακόμα σε δημοσιογράφους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ