Παραδοχή αξιωματούχου: Τα κινεζικά εμβόλια κατά του κορωνοιού δεν είναι αποτελεσματικά

Ομολογία αποτυχίας

Must Read

Τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού που παρασκευάζονται στην Κίνα δεν είναι αποτελεσματικά, δήλωσε αξιωματούχος των Κέντρων Ελέγχου Νόσων της χώρας.

Τα εμβόλια Sinopharm και Sinovac «δεν έχουν πολύ υψηλά ποσοστά προστασίας», ανέφερε ο διευθυντής της Υπηρεσίας Gao Fun, σε ομιλία του στο Τσενγκντού.

Η Τουρκία είναι μια από τις χώρες που εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από το κινεζικό εμβόλιο Sinovac και από τον Ιανουάριο έχει χορηγήσει τουλάχιστον μία δόση σε σχεδόν 18 εκατομμύρια ανθρώπους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

«Τώρα εξετάζεται επίσημα εάν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε διαφορετικά εμβόλια από διαφορετικές τεχνικές γραμμές για τη διαδικασία ανοσοποίησης», δήλωσε ο Gao.

«Τα εμβόλια mRNA που αναπτύχθηκαν στη χώρα μας έχουν επίσης εισέλθει στο στάδιο της κλινικής δοκιμής», δήλωσε ο αξιωματούχος Wang Huaqing. Δεν είπε πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η δοκιμαστική περίοδος.

Ο Gao με τη σειρά του δεν έδωσε λεπτομέρειες για πιθανές αλλαγές στη στρατηγική, αλλά επίσης επεσήμανε τα εμβόλια mRNA ως πιθανότητα: «Όλοι πρέπει να λάβουν υπόψη τα οφέλη που μπορούν να αποφέρουν τα εμβόλια mRNA για την ανθρωπότητα. Πρέπει να το ακολουθήσουμε προσεκτικά και να μην το αγνοήσουμε μόνο και μόνο επειδή έχουμε ήδη αρκετούς τύπους εμβολίων».

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου Sinovac στην πρόληψη των μολύνσεων Covid βρέθηκε να είναι στο 50,4% από ερευνητές στη Βραζιλία. Η αποτελεσματικότητα κάτω του 50% σημαίνει ότι το εμβόλιο δεν είναι χρήσιμο.

Εμβόλια που παράγονται από τις δύο κρατικές φαρμακοβιομηχανίες, Sinovac και Sinopharm, έχουν εξαχθεί σε 22 χώρες, μεταξύ των οποίων το Μεξικό, η Τουρκία, η Ινδονησία, η Ουγγαρία, η Βραζιλία και η Τουρκία, σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This