Σάββατο 24/7/2021

Ουρές στη Λετονία για το… ανεπιθύμητο εμβόλιο της AstraZeneca!

Ένεκα της διστακτικότητας των πολιτών να εμβολιαστούν με AstraZeneca, στη Βαλτική χώρα έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση μόλις το 7,8% του πληθυσμού

«Το σκουπίδι του ενός, θησαυρός του άλλου» λέει η έκφραση, η οποία μπορεί να περιγράψει ιδανικά αυτό που συνέβη σήμερα Παρασκευή στη Λετονία, όπου σχηματίστηκαν ουρές από ανθρώπους που έσπευσαν να εμβολιαστούν με το «ανεπιθύμητο» εμβόλιο της AstraZeneca!

Οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν ότι προσφέρουν το συγκεκριμένο εμβόλιο σε όποιον το επιθυμεί, μετά τη δημιουργία αποθεμάτων, καθώς πολλοί πιο ηλικιωμένοι αρνούνται να εμβολιαστούν με το συγκεκριμένο σκεύασμα. Ως αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι ηλικίας 30 ετών σχημάτισαν ουρές για να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού με το εν λόγω εμβόλιο. «Είχαμε πλεόνασμα του AstraZeneca και για να αποφύγουμε να κρατήσουμε τα εμβόλια στις αποθήκες αποφασίσαμε να ανοίξουμε τον εμβολιασμό σε όσους ενδιαφέρονται», εξήγησε η Έβα Γιονέβιτα, επικεφαλής του προγράμματος εμβολιασμού της Λετονίας.

Αυτή την περίοδο στη Λετονία εμβολιάζονται οι ενήλικες άνω των 65 ετών και όσοι πάσχουν από χρόνια νοσήματα, όμως πολλοί δεν εμφανίζονται να εμβολιαστούν όταν ενημερώνονται ότι θα τους χορηγηθεί το εμβόλιο της AstraZeneca. «Περιμέναμε στην ουρά δυόμιση ώρες προτού ανοίξουν, περίπου στις 6:30 το πρωί, διότι είναι ο μόνος τρόπος να γλιτώσουμε αυτό», δήλωσε κάτοικος της Ρίγα.

Το χειρότερο ποσοστό εμβολιασμού στην Ε.Ε.

Συνολικά 8.000 δόσεις διανεμήθηκαν σε επτά εμβολιαστικά κέντρα στη Λετονία για να χορηγηθούν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, μία από τις πρώτες φορές στην Ευρωπαϊκή Ένωση που χορηγούνται εμβόλια κατά της Covid-19 σε όλους όσοι το επιθυμούν. Να σημειωθεί πως, ένεκα της διστακτικότητας των πολιτών να εμβολιαστούν με το AstraZeneca, η Λετονία έχει μείνει πολύ πίσω στο πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της Covid-19, καθώς μόλις το 7,8% του πληθυσμού της έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση, κάτι που αποτελεί το χειρότερο ποσοστό στην Ε.Ε., σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (ECDC).

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ