Δευτέρα 17/5/2021

Χαλάρωση των μέτρων στην Ιταλία: Ανοίγουν σχολεία και εστίαση στις 26 Απριλίου

Τουλάχιστον μέχρι την 1η Ιουνίου παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας 22:00-05:00

Το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι ενέκρινε την χαλάρωση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Επιβεβαιώθηκε ότι στις περιοχές της Ιταλίας που έχουν χαρακτηριστεί «κίτρινη ζώνη», από τις 26 Απριλίου ξανανοίγει η εστίαση, αλλά μόνο σε εξωτερικούς χώρους, ενώ επιστρέφουν στα σχολεία, όλοι οι μαθητές του γυμνασίου. Στα λύκεια, αρχικά θα γυρίσει στις τάξεις του το 60% των μαθητών, με στόχο να μπορέσουν να προστεθούν, βαθμιαία, και όλοι οι υπόλοιποι.

Στις 15 Ιουνίου θα ξαναλειτουργήσουν τα εκθεσιακά κέντρα ενώ από την επόμενη εβδομάδα θα επιτραπεί η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και στις «κόκκινες ζώνες», αλλά μόνο με ραντεβού.

Ένταση επικράτησε σε ότι αφορά την απόφαση για την νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας. Ο Μάριο Ντράγκι αποφάσισε ότι θα πρέπει να συνεχίσει να ισχύει από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, τουλάχιστον μέχρι την 1η Ιουνίου (όταν και αναμένεται να ανοίξουν και οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση), όπως μεταδίδουν ιταλικά ΜΜΕ.

Η Λέγκα προσπάθησε- χωρίς να το πετύχει- να εξασφαλίσει μια ώρα επιπλέον ελεύθερης κυκλοφορίας, με έναρξη της απαγόρευσης στις 11 το βράδυ. Τελικά, το κόμμα του Ματέο Σαλβίνι έκανε γνωστό ότι η χαλάρωση αυτή των μέτρων προστασίας από τον covid 19 δεν τους ικανοποιεί και ότι, κατά συνέπεια, επέλεξαν να ακολουθήσουν την οδό της αποχής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ