Πέμπτη 17/6/2021

«Μπουρλότο» στην Άγκυρα από τον Ουκρανό ΥΠΕΣ: «Να αναγνωρίσουμε κι εμείς τη Γενοκτονία των Αρμενίων»

Τελειώνουν τα «μέλια» Ουκρανίας-Τουρκίας;

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Άρσεν Αβακόφ με ανάρτησή του στα social media έγραψε ότι η χώρα του πρέπει να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων, σε μια περίοδο όπου οι σχέσεις με την Τουρκία… ανθίζουν!

«Η γενοκτονία των Αρμενίων δεν είναι τραγωδία ενός έθνους. Πρόκειται για ένα φοβερό και δυστυχώς, αμάθητο μάθημα για όλη την ανθρωπότητα», δήλωσε ο Αβακόφ.

Για να τονίσει την άποψή του, ο Αβακόφ είπε ότι η αναγνώριση θα συμβάλει στην πρόληψη παρόμοιων εγκλημάτων στο μέλλον. Επαίνεσε τη συμβολή των Αρμενίων στην ιστορία της Ουκρανίας, επισημαίνοντας συγκεκριμένα τον Serhiy Nigoyan, ο οποίος ήταν ο πρώτος άμαχος που σκοτώθηκε κατά τις διαμαρτυρίες του Μαϊντάν του 2014.

Το κάλεσμα του Αβακόφ είναι σημαντικό σε μια περίοδο αυξημένης συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Ουκρανίας. Ο συγκεκριμένος υπουργός θεωρείται από τους πιο ισχυρούς στο Κίεβο, αλλά είναι απίθανο η δήλωσή του να αλλάξει δραματικά τους διμερείς δεσμούς.

Η Ουκρανία έχει μεγάλο πληθυσμό Αρμενίων, αλλά έχει και μια αυξανόμενη σχέση με την Τουρκία στον τομέα της άμυνας και του εμπορίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ