Δευτέρα 21/6/2021

Λευκές περιστερές οι Γερμανοί! Λίστα με τους 40 βουλευτές που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τις μάσκες!

«Μπουμπούκια» από όλα τα κόμματα μεσολάβησαν για τις αμαρτωλές συμβάσεις

Οι Γερμανοί που κουνάνε το δάχτυλο και παριστάνουν τις λευκές περιστερές, εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τις μάσκες που «έσκασε» πέρυσι στη Γερμανία.

Σήμερα δημοσιεύτηκε λίστα με τα ονόματα 40 μελών του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου που μπλέκονται στο τεράστιο αυτό σκάνδαλο. Ο πρώτος που παραιτήθηκε μόλις αποκαλύφθηκε η υπόθεση ήταν ο Γκέοργκ Νισλάιν, Χριστιανοκοινωνιστής και αναπληρωτής εκπρόσωπος της κοινής κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του και των Χριστιανοδημοκρατών.

Στο σκάνδαλο εμπλέκονται ο ομοσπονδιακός υπουργός Μεταφορών Αντρέας Σόιερ (CSU), ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν (CDU), η αναπληρώτρια επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) Μπέρμπελ Μπας, ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Πέτερ Άλτμάιερ (CDU), η αντιπρόεδρος του κόμματος CDU Σίλβια Μπρέερ, ο αρμόδιος για θέματα προϋπολογισμού των Χριστιανοδημοκρατών Έκαρντ Ρέμπεργκ και ο πολιτικός του SPD Γιοχάνες Φέχνερ.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φέρεται να μεσολάβησαν για να έλθουν σε επαφή οι εταιρείες ιατρικών προστατευτικών ειδών με το υπουργείο Υγείας για συμβάσεις που αφορούσαν μάσκες, ιατρικές ρόμπες, αλλά και γάντια. Φυσικά το υπουργείο Υγείας έσπευσε να τονίσει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για παρατυπία των 40 βουλευτών και δεν αποκόμισαν οικονομικά οφέλη από την μεσολάβηση.

Όμως ο Γκέοργκ Νισλάιν κατηγορείται για διαφθορά, καθώς φέρεται να εισέπραξε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να μεσολαβήσει για τις επίμαχες συμβάσεις των πολλών εκατομμυρίων ευρώ!

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ