Τρίτη 3/8/2021

Τα κατάφερε ο Ράμα: Πρώτη φορά από το 1991 που εκλέγονται μόνο δυο Έλληνες μειονοτικοί βουλευτές

Τα χαμηλότερα εκλογικά αποτελέσματα για τον Ελληνισμό στην Αλβανία

Το σχέδιο του Έντι Ράμα, που αποφάσισε να μπαίνουν σε καραντίνα όσοι πήγαιναν από την Ελλάδα στην Αλβανία για να ψηφίσουν, πέτυχε τον στόχο του. Που δεν ήταν άλλος από το να εμποδίσει τους Βορειοηπειρώτες να πάνε στις πατρογονικές τους εστίες για το δημοκρατικό τους δικαίωμα. Έτσι λοιπόν είναι η πρώτη φορά από το 1991 που εκλέγονται μόλις δυο Έλληνες μειονοτικοί βουλευτές και αυτοί αποδυναμωμένοι.

Πρόκειται για τον γιατρό Νίκο Κουρή, από το μειονοτικό κόμμα ΜΕΓΑ, που εκλέχτηκε με το Σοσιαλιστικό Κόμμα στην περιφέρεια Αυλώνας. Εκλέχτηκε στην περιφέρεια Τιράνων και ο επί πέντε θητείες βουλευτής, Βαγγέλης Ντούλες, με το Δημοκρατικό Κόμμα.

Πρόκειται για τα χαμηλότερα εκλογικά αποτελέσματα για τον Ελληνισμό στην Αλβανία από το 1991! Τότε η Εθνική Ελληνική Μειονότητα εξέλεξε 5 βουλευτές με τον συνδυασμό της πολιτικής οργάνωσης ΟΜΟΝΟΙΑ και αριθμούσε άλλους 13 ελληνικής καταγωγής βουλευτές σε συνδυασμούς αλβανικών κομμάτων.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ