Δευτέρα 14/6/2021

Φρίκη στην Ινδία: Δεκάδες πτώματα θυμάτων κορωνοϊού ξεβράστηκαν στις όχθες του Γάγγη (video)

Εικάζεται ότι τα πτώματα πετάχτηκαν στο ποτάμι ή λόγω υπερχείλισης των κρεματορίων είτε επειδή το κόστος της καύσης των νεκρών ήταν ασήκωτο για τους συγγενείς

Με ένα εξαιρετικά μακάβριο θέαμα βρέθηκαν αντιμέτωποι οι κάτοικοι σε πολιτεία της βόρειας Ινδίας, καθώς στις όχθες του ποταμού Γάγγη είχαν ξεβραστεί δεκάδες πτώματα ανθρώπων, θυμάτων της Covid-19.

Τοπικός αξιωματούχος περιέγραψε πως περίπου 40 πτώματα ξεβράστηκαν στη συνοικία Μπουχάρ, κοντά στα σύνορα της Μπιχάρ με την Ούταρ Πραντές, δύο από τις φτωχότερες πολιτείες της Ινδίας. «Διατάξαμε τους αρμόδιους φορείς να ασχοληθούν με τα πτώματα, είτε να τα θάψουν είτε να τα κάψουν», είπε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η πανδημία εξακολουθεί να σαρώνει στην Ινδία, υπερχειλίζοντας τις υγειονομικές εγκαταστάσεις, τα κρεματόρια και τα νεκροταφεία, με ινδικά ΜΜΕ να μεταδίδουν πως οι σοροί ενδεχομένως βρίσκονταν αρκετές ημέρες στον ποταμό. Οι ντόπιοι πιστεύουν ότι τα πτώματα πετάχτηκαν στο νερό, ή λόγω του ότι τα κρεματόρια έχουν υπερχειλίσει είτε επειδή οι συγγενείς των θυμάτων δεν μπορούσαν να πληρώσουν το κόστος για την καύση των νεκρών.

Περίπου 4.000 θάνατοι καθημερινά

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, περίπου 4.000 άνθρωποι πεθαίνουν αυτή τη στιγμή καθημερινά από Covid-19 στην Ινδία, όπου το σύνολο των θανάτων από τον νέο κορωνοϊό αγγίζει τους 250.000. Ειδικοί κρίνουν ότι οι αριθμοί αυτοί είναι μικρότεροι της πραγματικότητας, επικαλούμενοι, κυρίως, δεδομένα από τα κρεματόρια.

Άλλωστε, ειδικά τώρα που η επιδημική έξαρση έχει επεκταθεί εκτός των μεγάλων πόλεων, στις αγροτικές περιοχές όπου τα νοσοκομεία είναι σπάνια, τα θύματα που δεν έχουν καταμετρηθεί είναι κατά πάσα πιθανότητα πολλά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ