Φρίκη στην Ινδία: Δεκάδες πτώματα θυμάτων κορωνοϊού ξεβράστηκαν στις όχθες του Γάγγη (video)

Εικάζεται ότι τα πτώματα πετάχτηκαν στο ποτάμι ή λόγω υπερχείλισης των κρεματορίων είτε επειδή το κόστος της καύσης των νεκρών ήταν ασήκωτο για τους συγγενείς

Must Read

Με ένα εξαιρετικά μακάβριο θέαμα βρέθηκαν αντιμέτωποι οι κάτοικοι σε πολιτεία της βόρειας Ινδίας, καθώς στις όχθες του ποταμού Γάγγη είχαν ξεβραστεί δεκάδες πτώματα ανθρώπων, θυμάτων της Covid-19.

Τοπικός αξιωματούχος περιέγραψε πως περίπου 40 πτώματα ξεβράστηκαν στη συνοικία Μπουχάρ, κοντά στα σύνορα της Μπιχάρ με την Ούταρ Πραντές, δύο από τις φτωχότερες πολιτείες της Ινδίας. «Διατάξαμε τους αρμόδιους φορείς να ασχοληθούν με τα πτώματα, είτε να τα θάψουν είτε να τα κάψουν», είπε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η πανδημία εξακολουθεί να σαρώνει στην Ινδία, υπερχειλίζοντας τις υγειονομικές εγκαταστάσεις, τα κρεματόρια και τα νεκροταφεία, με ινδικά ΜΜΕ να μεταδίδουν πως οι σοροί ενδεχομένως βρίσκονταν αρκετές ημέρες στον ποταμό. Οι ντόπιοι πιστεύουν ότι τα πτώματα πετάχτηκαν στο νερό, ή λόγω του ότι τα κρεματόρια έχουν υπερχειλίσει είτε επειδή οι συγγενείς των θυμάτων δεν μπορούσαν να πληρώσουν το κόστος για την καύση των νεκρών.

Περίπου 4.000 θάνατοι καθημερινά

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, περίπου 4.000 άνθρωποι πεθαίνουν αυτή τη στιγμή καθημερινά από Covid-19 στην Ινδία, όπου το σύνολο των θανάτων από τον νέο κορωνοϊό αγγίζει τους 250.000. Ειδικοί κρίνουν ότι οι αριθμοί αυτοί είναι μικρότεροι της πραγματικότητας, επικαλούμενοι, κυρίως, δεδομένα από τα κρεματόρια.

Άλλωστε, ειδικά τώρα που η επιδημική έξαρση έχει επεκταθεί εκτός των μεγάλων πόλεων, στις αγροτικές περιοχές όπου τα νοσοκομεία είναι σπάνια, τα θύματα που δεν έχουν καταμετρηθεί είναι κατά πάσα πιθανότητα πολλά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This